Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă două județe impun acoperirea OBLIGATORIE a gurii și nasului, în spațiile publice: Sunt deja 4, la nivel național

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis masca

Încă două județe din România îi obligă pe localnici să își acopere nasul și gura când ies din casă. Astfel, ieșenii vor trebui să își acopere gura și nasul când sunt în mijloacele de transport în comun sau în magazine, farmacii sau în instituții publice. În Maramureș, măsura va fi aplicată în spații publice.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Iași a decis sâmbătă că ieșenii trebuie să poarte mijloace de protecție atunci când ies în spații publice închise sau când sunt în tramvaie sau autobuze, scrie mediafax.ro.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

„În mijloacele de transport în comun din Județul Iași, precum și în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice etc.) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.", se arată în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

În aceeași sedință s-a decis și faptul că administratorii și deținătorii magazinelor, farmaciilor, pietelor nu vor permite cetățenilor accesul fără mijloace de protecție. Tot în aceste locuri, vor trebui montate covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Iași va intra în vigoare începând de luni.

Măsuri asemănătoare au fost luate și în Maramureș.

Citește și: Video Momentul în care un primar PSD ia șpagă, în plină epidemie de coronavirus

Pentru prevenirea răspândirea bolii COVID-19 în Maramureș, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a avut o serie de consultări cu prefectul județului, Nicolae-Silviu Ungur, dar și cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Rareș Pop. În urma acestor discuții, șeful administrației județene a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) adoptarea a patru noi măsuri cu caracter de obligativitate în județ, care să fie aplicate de luni, 6 aprilie 2020.

„Începând cu data de 6 aprilie 2020, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Maramureș sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Citește și: Lovitură de teatru în România! Care este numărul real al deceselor persoanelor confirmate cu coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.