Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o AMENDĂ pentru Realitatea TV: Ce a mai făcut Rareș Bogdan de i-a supărat pe cei de la CNA

Rareș Bogdan

Televiziunea Realitatea TV a fost amendată cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), joi, pentru emisiunea ”Jocuri de putere” difuzată pe 22 august, reclamată deoarece a conţinut, în cadrul unei discuţii despre situaţia nefavorabilă a companiei TAROM, afirmaţii false şi acuzaţii nefondate la adresa societăţii SC Regional Air Services SRL – Aeroport Tuzla şi a lui Dorin Ivaşcu, ”lezând în mod grav drepturile acestora la onoare, reputaţie şi imagine”, scrie news.ro.

”S-au făcut afirmaţii false şi denigratoare în sensul că petentul ar fi fost «ofiţer de informaţii comunist în DIE», fiindu-i atribuite «operaţiuni oculte pentru Guvernul Ceauşescu pe liniile aeriene». S-au difuzat informaţii greşite în privinţa activităţilor petentului. S-au făcut insinuări în sensul că petentul ar fi «căpuşat» societatea TAROM prin intermediul societăţii Regional Air Services S.R.L.; Au existat insinuări potrivit cărora S.C. Regional Air Services S.R.L. ar beneficia de o «protecţie» ce permite petentului desfăşurarea unor presupuse acţiuni de căpuşare ale TAROM”, arată reclamaţia.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Radu Moraru! Din ce motiv a fost DAT AFARĂ de la Nașul TV

Reclamaţia face referire şi la dorinţa de discreditare a petentului prin afirmaţiile invitatului Oreste Teodorescu despre companiile care asigură serviciile la sol şi de handling pentru TAROM (“vorbim de clubul cocoşaţilor şi de reţeta gloriei”).

”Moderatorul a participat în mod părtinitor la dezbaterea subiectului, a tolerat şi încurajat prezentarea speculativă a unei situaţii de fapt deformate, neglijând responsabilitatea sa esenţială”, mai arată reclamaţia.

Citește și: Comisia Europeană le-a spus „NU” autorităților române! În ce problemă ne-a refuzat UE

Amenda a fost propusă de Monica Gubernat, în baza articolului 40, alineatele 1, 4 şi 5 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Pentru această sancţiune au votat pentru: Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu. Viorel Vasile Buda şi Dorina Rusu au fost împotrivă.

Citește și: O nouă televiziune intră în forță pe piața din România! Când se lansează și ce va oferi

Potrivit primului alineat al articolului 40, în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.

”Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea”, arată alineatul 4 al aceluiaşi articol.

Citește și: Negocierile se apropie de SFÂRȘIT! Cine va cumpăra cea mai importantă farmacie din România

Alineatul 5 al articolului 40 prevede că moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.