Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Primarul din Bistrița, Ioan Turc, și-a angajat încă un consilier, pe lângă cei existenți deja. Este consilierul cu numărul cinci! Pe această poziție a fost angajată Adeline-Cristina Cozma, care este și consilier local al comunei Rodna, dar - pur întâmplător -  și fata lui Sorin Cozma, fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI, informează jurnaliștii de la BISTRIȚEANUL.RO.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Sorin Cozma a fost trecut în rezervă în 2017, după ce a condus structura aproape un deceniu. Sorin Cozma a activat în SRI decenii bune, fiind angajat în 1992. Generalul nu s-a ținut departe nici de scandaluri, arată BISTRIȚEANUL.RO. Conform G4media, Academia de Informații a SRI cere în instanță anularea pentru plagiat a diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care și a lui Sorin Cozma.

Dosarul a fost înregistrat în 13 iulie anul trecut, la Curtea de Apel București. La primul termen de judecată, tribunalul declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București. Primul termen de judecată stabilit de Tribunalul București este 6 aprilie.

Sorin Cosma a ajuns în SRI în 1992 grație faptului că soția sa de atunci, Pompilia Cosma, era nepoata directorului de la aceea vreme al SRI, Virgil Măgureanu. Între timp, P. Cosma a ajuns adjunct la Direcția F din SRI, care se ocupă de sistemele informatice, dezvăluia recent FLUX 24.

În perioada 1998-1999 Cosma a intrat într-o relație cu Elena Istode (alias ANACONDA), șef al Diviziei C din SRI, mai apoi șefa acoperiților. Istode a fost secretară la o centrală sindicală din Giurgiu și a absolvit Școala de la Grădiștea.

Istode și Cozma au fost trecuți în rezervă în aceeași zi.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Tânăra a absolvit Facultatea de Business, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Tot la această universitate a făcut și masteratul în domeniul „administrarea afacerilor în ospitalitate și turism”.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.