Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o companie aviatică din UE a intrat în FALIMENT: Are o tradiție de aproape 6 decenii

www.libertatea.ro
avioane pistă aeroport Otopeni

Adria Airways, înființată în 1961, singura companie aeriană din Slovenia, a anunţat luni că a depus cererea de plasare sub protecţia Legii falimentului, după ce nu a reuşit să găsească un investitor, transmite AFP, potrivit AGERPRES.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

"Procedura de insolvenţă a fost demarată luni de echipa managerială a companiei", la tribunalul comercial din Kranj, care are la dispoziţie trei zile pentru a lua o decizie, a informat compania aeriană într-un comunicat de presă.

Imediat după acest anunţ, Autoritatea aeronautică civilă din Slovenia a revocat licenţa de funcţionare a Adria Airways, companie ale cărei avioane nu mai au autorizaţia de a zbura. De altfel, în ultimele săptămâni Adria Airways şi-a anulat aproape toate zborurile din cauza unor probleme financiare.

Discuţiile care au avut loc în ultimele zile nu au permis găsirea unui investitor interesat să asigure continuarea activităţilor Adria Airways, o companie care asigură zboruri spre Europa cu plecarea din micul stat cu o populaţie cu două milioane de locuitori.

Statul sloven a vândut Adria Airways în anul 2016 către fondul german de investiţii 4K, după ce anterior a injectat 50 milioane euro în compania aeriană. Însă Adria Airways a continuat să înregistreze pierderi iar analiştii se aşteptau la falimentul său.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă .

Dificultăţile cu care se confruntă compania aeriană slovenă, care numără aproximativ 500 de salariaţi, vin într-un moment în care şi alte companii aeriene traversează o perioadă dificilă precum companiile franceze XL Airways şi Aigle Azur sau compania Norwegian Air Shuttle.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.