Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o cumpănă: După fostul șef al STS, și un controversat afacerist a depus plângere pe numele lui Alexandru Cumpănașu

cumpanasu

După fostul șef al STS, , Sorinel Vasilca, care l-a reclamat la parchet, Alexandru Cumpănași a mai primit o veste proastă. Omul de afaceri Remus Rădoi a depus o plângere împotriva lui Alexandru Cumpănașu, în care cere ca unchiul Alexandrei să fie cercetat pentru inducerea în eroare a anchetatorilor pentru a obține capital electoral și tăinuirea de informații, scrie Monitorul Justiției.

Plângerea a fost depusă de omul de afaceri din Caracal, Remus Rădoi, la Parchetul General, însă procurorii au declinat-o către Parchetului Judecătoriei Sector 4 Bucureşti, informează mediafax.ro.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

Această declinare este surprinzătoare ca traseu între parchete, în condiţiile în care plângerea lui Rădoi împotriva lui Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, conţine şi solicitarea ca Alexandru Cumpănaşu să fie cercetat pentru posibile fapte de corupţie.

Potrivit Monitorului Justiției, în primul rând, Rădoi a solicitat PICCJ verificarea cu privire la “inducerea în eroare a organelor de anchetă şi a opiniei publice cu scopul de a obţine foloase materiale, respectiv capital electoral, tăinuirea de informaţii, crearea unui val de nemulţumire în rândul opiniei publice la adresa organelor de anchetă prin inducerea unei idei nefondate cu probe, cum ca acestea ar avea diverse interese în a nu rezolva cazul Caracal. Aceste fapte au fost săvârşite pe intreaga perioadă a derulării anchetei menţionate anterior, culminând cu momentul din data de 8 noiembrie 2019, în ultimele ore de desfăşurare a campaniei electorale, când acesta lansează în spaţiul public ideea că una din fete trăieşte în mod cert şi că deţine imagini concrete dar pe care nu le-a depus organelor din România, acestea nefiind de încredere”.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Remus Rădoi a mai solicitat parchetului să facă cercetări şi cu privire la o eventuală faptă de fraudă privind obţinerea şi cheltuirea unor fonduri precum: “încasarea alocaţiilor copiilor minori în anul 2018 în valoare de 3.600 lei/copil/an adică 300 lei/copil/lună, după cum apare în declaraţia sa de avere, în condiţile în care pragul maxim al alocaţiei în anul 2018 a fost de 85 de lei – pentru copiii între 2 şi 18 ani şi de 200 lei – pentru copiii între 0 şi 2 ani şi pentru cei cu dizabilităţi; preţul cu care Cumpănaşu Alexandru a obţinut un apartament de lux de la RAAPPS; editarea a trei broşuri de 15,17, respectiv 18 pagini ce nu conţin informaţii originale ci conţinut copiat de pe Wikipedia şi alte site-uri, broşuri pentru care Cumpănaşu Alexandru a încasat suma de 837.080 lei de la Ministerul Culturii în perioada septembrie-noiembrie 2018”.

Citește și: Împrumut de milioane de euro- În ce va investi Guvernul banii

Referitor la această declinare a plângerii lui Rădoi la o judecătorie de sector, surse judiciare au dezvăluit că este vorba mai mult ca sigur de o greşeală a PICCJ, care va fi îndreptată cat mai curând, întrucît competenţa pe faptele descrise aparţine Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

A doua zi după ce afaceristul Rădoi a depus această plângere penală la PIICJ, Alexandru Cumpănaşu a reacţionat, pe FACEBOOK, cu următoarea declaraţie:

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

“CULMEA INFRACTORILOR! Un interlop infractor îmi face plângeri penale! Este CULMEA TUPEULUI. Începe să-mi placă jocul. Dacă un interlop îşi spune “om de afaceri”, vă daţi seama în ce ţară trăim⁉ Pentru documentare urmăriţi articolele scrise de Sorina Matei despre acest dubios pe care l-a sunat şeful poliţiei OLT în ziua de după răpirea Alexandrei în loc să apeleze la Parchet.

Şi unde i-a trimis pe poliţişti? Mai ţineţi minte?! În altă localitate, departe de zona de acoperire a STS. Probabil că interlopul crede că mă intimidează cu aceste plângeri şi ameninţări. Au prins curaj interlopii după alegeri şi cei care au plătit până acum pentru răpirea Alexandrei, datorită mie⁉ Îi anunţ atât: el şi restul clanurilor din Olt vor face puşcărie pentru răpirea Alexandrei şi acoperirea urmelor lui Dincă. GARANTEZ‼ NIMIC nu mă va opri!

Citește și: Ultimă oră-Ce se întâmplă cu ratele tuturor românilor

Probabil interlopul a aflat că am probe BETON despre activitatea lui ilegală şi interlopă şi împreună cu câţiva politicieni complici de-ai lui cu care face "afaceri" dintr-un anume partid încearcă să vadă dacă mă simt intimidat. Ei bine, sunt aşa de intimidat de nu mai pot . Eu prefer să vorbească faptele. O să vedeţi în perioada următoare ce evoluţie va lua cazul Alexandrei, cine sunt clanurile INTERLOPE din Olt şi cine le acoperă. Pe câţi bani lucrează aceste clanuri şi de la ce instituţii, dar şi ce activităţi criminale au”.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.