Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o dovadă a HAOSULUI din SUA: Ministrul Justiţiei își numește propriii cetățeni TERORIȘTI și îi avertizează să nu comită noi atacuri

www.gettyimages.com
capitoliu violente

Ministrul american interimar al justiţiei, Jeffrey Rosen, i-a avertizat miercuri pe potenţialii terorişti "interni" împotriva comiterii de atacuri în perspectiva inaugurării preşedintelui ales Joe Biden, după atacul de săptămâna trecută asupra Capitoliului al unor susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, relatează Reuters.

Rosen a cerut totodată publicului american, într-un mesaj video, să dezvăluie eventuale informaţii pe care le au privind potenţiale atacuri şi alte ameninţări, în contextul în care autorităţile federale responsabile cu menţinerea ordinii se pregătesc în vederea unor posibile noi violenţe, date fiind protestele prevăzute să aibă loc, scrie agerpres.ro.

Citește și: Din brațele lui Liviu Dragnea, azi e șefă sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR! ‘E o colegă extrem de muncitoare’

"Vreau să le trimit un mesaj clar tuturor acelora care au în vedere violenţe, ameninţări cu violenţa sau alte comportamente infracţionale: nu vom manifesta niciun fel de toleranţă faţă de tentativele de a perturba transferul paşnic al puterii", inclusiv "tentative de a ocupa cu forţa clădiri guvernamentale", a afirmat Rosen.

"Violenţa, vandalismul sau orice altă formă de încălcare a legii nu vor fi iertate", a insistat acesta.

Citește și: Marian Godină se revoltă împotriva Guvernului Cîțu: ‘Cu siguranță, polițiștii ar fi cei care l-am merita mult mai mult’

Avertismentul său a fost postat online la câteva ore după ce procuratura federală a ţinut prima conferinţă de presă după asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu, în urma căruia au fost lansate anchete penale împotriva a peste 170 de persoane.

"Acele eforturi rămân active şi vor continua până când se va face dreptate. Cei care au încălcat legea vor fi făcuţi responsabili", a menţionat Rosen în mesajul video.

Citește și: Florin Cîţu reacţionează la decizia CCR! Toți pensionarii sunt vizați

Fostul director al FBI, Andy McCabe, a declarat pe CNN, după mesajul ministrului, că nu este clar de ce Rosen şi alţi înalţi oficiali americani au luat public atitudine atât de târziu după cele întâmplate, ceea ce ridică noi semne de întrebare legat de răspunsul organelor de aplicare a legii la asaltul de la 6 ianuarie, la care au participat în principal albi, comparativ cu protestele mai diverse din cursul verii ale mişcării Black Lives Matter.

"Este inexplicabil", a spus McCabe, adăugând că Rosen şi actualul director al FBI, Christopher Wray, încă nu au răspuns la întrebările presei, după asaltul din 6 ianuarie.

Citește și: Din brațele lui Liviu Dragnea, azi e șefă sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR! ‘E o colegă extrem de muncitoare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.