Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o femeie îl acuză pe Brett Kavanaugh de agrsiune sexuală

San Jose Mercury News
Brett Kavanaugh

O femeie l-a acuzat miercuri pe judecătorul Brett Kavanaugh, nominalizat de preşedintele Donald Trump la Curtea Supremă a SUA, că ar fi făcut parte în tinereţe dintr-un grup de băieţi care încercau să convingă fete să bea şi să consume droguri pentru a putea apoi să le abuzeze, relatează AFP preluată de Agerpres

Într-o declaraţie făcută publică de avocatul ei, Julie Swetnick susţine de asemenea că a fost victima unui viol colectiv la o petrecere unde Brett Kavanaugh era 'prezent'. Faptele s-ar fi petrecut în jurul anului 1982.

Julie Swetnick devine astfel cea de-a treia femeie care îl acuză de comportament sexual nepotrivit pe magistratul conservator, care a declarat în repetate rânduri că a tratat întotdeauna femeile cu respect.

Femeia explică în declaraţia sa că a participat la o serie de petreceri la Washington între 1981 şi 1983, unde se afla şi Brett Kavanaugh şi unul dintre colegii săi, Mark Judge, care a fost deja menţionat de prima femeie care a lansat acuzaţii.

'De mai multe ori în timpul acestor petreceri, i-am văzut pe Mark Judge şi pe Brett Kavanaugh consumând cantităţi mari de alcool şi având un comportament total inadecvat, devenind foarte agresivi cu fetele şi neacceptând ca ele să spună nu', a mai spus ea, acuzându-i, de asemenea, că ar 'mângâiat fete fără acordul lor'.

'Brett Kavanaugh şi alţii au încercat să îmbete şi să dezorienteze fetele până în punctul în care ele puteau fi violate într-o cameră izolată de numeroşi băieţi. Am o amintire vie a băieţilor aliniaţi în faţa acestor camere în acele seri, aşteptând să le vină rândul să poată intra în camera unde se afla fata', a mai spus ea.

'În 1982, am fost victima unui viol colectiv', a afirmat ea, explicând că nu s-a putut apăra pentru că se afla probabil sub influenţa unui drog. 'Mark Judge şi Brett Kavanaugh au fost prezenţi', a spus ea fără să ofere alte detalii.

Declaraţia ei a fost transmisă Comisiei Juridice din Senat, care evaluează candidaţii la Curtea Supremă, de către avocatul său Michael Avenatti, care o apără şi pe actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, aflată într-o bătălie juridică cu Donald Trump.

Avocaţii comisiei au început să examineze această declaraţie.

Noua mărturie are loc înainte de audierea publică în Senat a Christinei Blasey Ford, în vârstă de 51 de ani, care afirmă că a fost agresată sexual de Brett Kavanaugh la o petrecere între adolescenţi, în anii 1980.

Votul în Comisia juridică a Senatului american cu privire la nominalizarea judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă va avea loc vineri, potrivit unui comunicat postat marţi pe site-ul comisiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.