Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lecție de CORUPȚIE predată de francezi: O companie a plătit 2,6 milioane de euro ca să scape de o anchetă penală

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Macron

Compania franceză Egis Avia a acceptat marţi să plătească o amendă de 2,6 milioane de euro pentru a scăpa de o anchetă penală lansată la Paris într-un dosar de corupţie legat de un contract privind modernizarea aeroportului Oran, din Algeria, informează AFP.

Această amendă, validată în cadrul unei audieri la tribunalul din Paris, a fost negociată cu Parchetul Naţional Financiar (PNF) în cadrul unei Convenţii Judiciare de Interes Public (CJIP), scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Această procedură, introdusă în legislaţia franceză în anul 2016, permite unei companii urmărite penal pentru corupţie, spălare de bani sau evaziune fiscală să negocieze o amendă pentru a evita un proces, fără să ''pledeze vinovat''. Procedura a fost folosită până în prezent de cinci ori, prima dată cu banca HSBC, în 2017.

Compania Egis Avia reuşeşte astfel să oprească ancheta penală iniţiată împotriva ei pentru fapte de ''corupţie implicând un funcţionar public străin'' în vederea obţinerii unui contract de patru milioane de euro încheiat în anul 2008 pentru modernizarea echipamentelor aeroportului din Oran.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Ancheta a fost deschisă în 2011, în urma unor controale în documentele contabile ale societăţii. Suspiciunile au fost stârnite de un contract de circa 390.000 de euro încheiat cu o societate de consultanţă domiciliată în Insulele Virgine britanice, sumă din care ar fi fost mituiţi responsabili algerieni, printre care şi fiul unui fost ministru de interne, care ar fi primit 12.000 de euro.

Deşi dosarul ce priveşte compania Egis Avia a fost închis, va fi în continuare investigată implicarea unor persoane în această afacere.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.