Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o legendă moare, după Pele! Creatoarea care i-a îmbrăcat pe legendarii membri ai Sex Pistols, Rihanna sau vedetele din Sex and the City a decedat

Foto news.ro
Vivienne Westwood colivie

reatoarea de modă britanică Vivienne Westwood, care a încetat din viaţă joi, la vârsta de 81 de ani, este omagiată ca o ''adevărată forţă revoluţionară şi rebelă în modă'', relatează DPA şi PA Media. Creatoarea de modă a murit în pace, înconjurată de familie, în Clapham, o suburbie din sudul Londrei, au anunţat reprezentanţii artistei într-un comunicat.

Designerul american Marc Jacobs, ''îndurerat'' de vestea morţii creatoarei, a scris pe Instagram: ''Ai fost prima. Mereu. Un stil incredibil, cu o esenţă strălucitoare şi plină de semnificaţii''.

''Învăţ în continuare din cuvintele tale şi din toate creaţiile tale extraordinare. Mereu îmi voi aminti seara când ne-am împărtăşit iubirea reciprocă pentru Yves Saint Laurent'', a mai scris designerul.

''Nu ai scăpat niciun prilej pentru a ne surprinde şi a ne şoca. Sunt recunoscător pentru momentele petrecute împreună cu tine şi Andreas''.

''Odihneşte-te în pace, dragă Vivienne, deşi, cumva, pace pare cuvântul greşit'', a mai scris acesta.

În încheierea mesajului, designerul s-a adresat soţului creatoarei, Andreas Kronthaler: ''Sincere condoleanţe lui Andreas şi familiei voastre''.

Creatoarea de modă Victoria Beckham, fostă membră a trupei Spice Girls, a distribuit pe Instagram o fotografie înfăţişând-o pe Westwood şi a scris: '' Sunt atât de tristă să aflu despre moartea legendarei creatoare şi activiste Vivienne Westwood. Gândurile mele se îndreaptă înspre familie în aceste momente triste''.

Personalităţi din industria de divertisment şi politică i-au adus de asemenea un omagiu lui Westwood.

''R.I.P măreaţa şi inspiraţionala Vivienne Westwood, care ne-a purtat prin punk şi nu numai'', a scris pe Twitter cântăreţul Boy George.

''Ridiculizată de industria modei, este fără îndoială Regina incontestabilă a modei britanice. Te iubesc!''

Primarul Londrei, Sadiq Khan, şi ministrul Culturii, Michelle Donelan, i-au adus de asemenea un omagiu creatoarei. ''Vivienne Westwood a fost o legendă a modei, care a contribuit la consacrarea Marii Britanii în prim-planul modei moderne. Gândurile mele se îndreaptă către familie şi prieteni'', a scris Khan pe Twitter.

Donelan a spus că este ''o zi tristă'', adăugând într-un tweet că ''Vivienne Westwood a fost şi va rămâne o figură impunătoare în moda britanică.''

''Stilul ei punk a rescris regulile în anii 1970 şi a fost admirată pentru felul în care a rămas credincioasă propriilor valori de-a lungul vieţii'', a mai scris ministrul. Victoria and Albert Museum (V&A) a descris-o pe Westwood ca o ''adevărată forţă revoluţionară şi rebelă în modă''. ''Am aflat cu tristeţe de dispariţia legendarei creatoare Vivienne Westwood. O adevărată forţă revoluţionară şi rebelă în modă'', au scris reprezentanţii muzeului pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.