Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o LOVITURĂ pentru Elena Udrea: Partenera de afaceri, EXECUTATĂ SILIT

Inquam Photos / Octav Ganea
elena udrea

După ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute", Elena Udrea mai primește o veste proastă: partenera din afacerea Băile Boghiş va fi executată silit pentru 500.000 de euro.

Veronica Stanca a încercat să salveze o benzinărie din Şimleul Silvaniei, pe care a încercat să o mute din patrimoniul firmei insolvente în cel al unei companii deţinută de fiica sa. Doar că banca la care avea datorii a descoperit manevra şi a trecut imediat la executarea silită a Veronică Stanca, informează Jurnalul Național.

De la debutul problemelor penale pentru Elena Udrea, după alegerile prezidenţiale din anul 2014, afacerile în care aceasta a intrat, în mod independent de fostul său soţ, Dorin Cocoş, au cunoscut o serie de schimbări mai mult sau mai puţin spectaculoase. Una dintre zonele de interes ale Elenei Udrea sunt deja celebrele Băi Boghiş, din judeţul Sălaj, afacere pe care Udrea a găsit de cuviinţă să o finanţeze încă de pe vremea când conducea Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Ministrul de Finanțe, veste URIAȘĂ pentru români în privința SALARIILOR

Mai exact, în data de 10 decembrie 2014, la nici două luni de la arestarea lui Dorin Cocoş şi a lui Nicolae Dumitru, zis “Niro”, în dosarul Microsoft, unul dintre asociaţii SC Băi Boghiş SRL, Maria Ciurte, a decis să părăsească societatea într-un mod ce aminteşte de metoda paravanelor folosite de majoritatea personajelor care au interacţionat, în vreun fel, cu Elena Udrea.

Zi MARE la Cotroceni: Noii miniştri din Guvernul Grindeanu depun JURĂMÂNTUL

Astfel, Maria Ciurte a cesionat toate cele cinci părţi sociale de la SC Băi Boghiş SRL către tânăra Nadine Magda Stanca, nimeni alta decât fiica afaceristei Veronica Elena Stanca, prietena Elenei Udrea. Ca urmare a acestei mişcări, la vremea respectivă, Elena Gabriela Udrea a rămas cu 50% din acţiunile SC Băi Boghiş SRL, Veronica Elena Stanca cu 40%, iar mezina Nadine Magda Stanca a devenit nou asociat cu 10% din Băile Boghiş.

Trei luni mai târziu, când deja Elena Udrea se afla în periplu între Poliţia Capitalei, instanțe și Penitenciarul Târgşor, ca urmare a dosarelor penale în care a fost anchetată şi trimisă în judecată, chiar şi prietena ei Veronica Stanca a încercat să se delimiteze de afacerea pe care a iniţiat-o împreună cu fosta blondă de la Cotroceni. Aşadar, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în data de 18 februarie 2015, are loc o nouă Adunare Generală a Asociaţilor SC Băi Boghiş SRL, prilej cu care Veronica Elena Stanca decide să cesioneze un număr de 15 părţi sociale, reprezentând 30% din capitalul social, către fiica sa, Nadine Magda Stanca. Ca urmare, structura acţionariatului arăta, după consumarea acestei operaţiuni, astfel: Elena Gabriela Udrea (50%), Veronica Elena Stanca (10%) şi Nadine Magda Stanca (40%).

Veronica Elena Stanca, cunoscută mai mult sub numele de Lia Stanca, este una dintre cele mai influente femei de afaceri din zona Ardealului. Până în 2008, Lia Stanca a fost căsătorită cu fostul general de securitate Viorel Nicolae Stanca, transferat după revoluţie la Serviciul Român de Informaţii şi, ulterior, membru important al fostului Partid Democrat Liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.