Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Elon Musk: acțiunile Tesla efectiv s-au prăbușit

foxbusiness.com
elon musk bani avere

Acţiunile Tesla au scăzut cu 14% marţi, la o zi după ce producătorul de vehicule electrice a raportat producţia de vehicule şi numărul de livrări din trimestrul patru al anului 2022, transmite CNBC.

Livrările sunt cea mai apropiată aproximare a vânzărilor dezvăluite de Tesla, informează News.ro.

Compania a raportat 405.278 de livrări totale pentru trimestrul respectiv şi 1,31 milioane de livrări totale pentru anul 2022.

Aceste cifre au reprezentat un record pentru producătorul de automobile condus de Elon Musk şi o creştere de 40% a livrărilor de la an la an, dar au fost sub aşteptările analiştilor.

Conform unui consens al estimărilor analiştilor compilat de FactSet, la 31 decembrie 2022, Wall Street se aştepta ca Tesla să raporteze livrarea a aproximativ 427.000 de automobile pentru ultimul trimestru al anului.

Estimările actualizate în decembrie şi incluse în consensul FactSet au variat între 409.000 şi 433.000 de automobile.

Aceste estimări mai recente au fost în concordanţă cu un consens compilat de companie, distribuit de vicepreşedintele Tesla pentru relaţii cu investitorii, Martin Viecha.

Unii analişti de pe Wall Street cred că livrările sub aşteptări ale Tesla provoacă probleme pentru producătorul de vehicule electrice, dar alţii văd o oportunitate de cumpărare pentru acţiunile companiei, în 2023.

Acţiunile Tesla au înregistrat vânzări masive în 2022, ceea ce l-a determinat pe CEO-ul Musk să le spună angajaţilor, la sfârşitul lunii decembrie, să nu fie ”prea deranjaţi de nebunia bursieră”.

Musk a atribuit parţial scăderea preţului acţiunilor Tesla creşterii ratelor dobânzilor. Dar criticii subliniază că preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, poartă cea mai mare vină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.