Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu din partea lui Mihai Tudose: 'Ce, le-a fost jenă? Nu merge!'

Tariceanu Dragnea

Mihai Tudose le dă încă o lovitură șefilor coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să dea un aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

”Sunt foarte ferm în ceea ce privește acel Palat. Am dat aviz negativ.Astăzi în şedinţa de Guvern am dat aviz negativ pe proiectul de lege ca Palatul Elisabeta să fie dat pe viaţă (familiei regale – nr.). Am primit o solicitare un pic ciudată de la Cancelarie, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de timp de un an. Adică un an să nu plătească nimic. Adică mai stăm noi un an gratis pe-aici şi apoi mai vedem. Nu merge! Ministerul Justiţiei a dat punct de vedere negativ pe criteriu de neconstituţionalitate. Eu înțeleg că ce a fost de revendicat a fost revendicat. De ce n-au revendicat? N-au avut timp? Le-a fost jenă? Pa! Ţi-ai luat Peleşul, ţi-ai luat Săvârşinul? Nu le mai ştiu pe toate, au primit, cu nişte pădurice, cu nişte pădure, cu nişte domenii. Mai revendicăm în continuare? Am avut o epifanie, ne-am mai adus aminte că am mai avut o gară? În regulă, fă actele, vedem - a fost, n-a fost?  Despre care regină vorbim? Nu mai avem regină, că a murit, Dumnezeu să o ierte!

Pot să spun Regele Mihai pentru că a fost rege al României şi a avut un regat. Astăzi suntem Republică. Regina nu ştiu cine e.... E republică pe aici. Putem să ne proclamăm orice. Poate greşesc foarte mult. Nu mai există ceremonial de încoronare. Încoronare la ce? Că nu mai ai jucărie.Am stat la catafalc, nu m-a luat nimeni cu forța. Nu doar Regele Mihai are mai multe fete, avem mai mulți șefi de stat cu fete. Am avut șefi de stat de nota 10, de nota 9.”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

Citește și: Un fost șef ANAF anunță „POTOPUL”! Circa 1,5 milioane de români vor avea de suferit

Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.