Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Rusia: gigantul chinezesc Huawei a început să-și închidă magazinele de marcă din Rusia (presa rusă)

TechNews
Huawei

Producătorul chinez de smartphone-uri Huawei a început să-și închidă magazinele din Rusia, a informat publicația rusească RIA Novosti, citând o sursă. Publicația clarifică faptul că din cele 19 puncte oficiale, patru au încetat să funcționeze, iar închiderea va continua în lunile următoare.

Pe 6 mai, The Wall Street Journal, citând surse, a raportat că unele companii mari de tehnologie din China părăsesc piața rusă fără declarații oficiale. Printre companiile care au redus livrările către Rusia s-au numărat Lenovo și Xiaomi. La sfârșitul lunii martie, Financial Times a raportat că Huawei s-ar putea confrunta cu noi sancțiuni din partea Statelor Unite dacă va continua să sprijine Rusia în domeniul telecomunicațiilor. Faptul că Statele Unite pot pedepsi companiile chineze care ajută Rusia a fost declarat și pe 9 martie de secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo.

Pe 9 aprilie, Huawei a eliminat din magazinul său AppGallery aplicațiile băncilor rusești sancționate - VTB, Otkritie FC și Promsvyazbank, pe 12 aprilie, producătorul a dezactivat suportul pentru cardurile Mir în AppGallery.

Universitatea Yale spune că de la începutul războiului din Ucraina, mai mult de 1.000 de companii au părăsit piața rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.