Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o materie în plus pentru elevi! Anunț făcut de ministrul Educației: 'Sunt noţiuni care pot fi utile fiecăruia'

Agerpres
elevi scoala

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că "Educaţia juridică" va trebui să fie un modul esenţial în cadrul disciplinei "Educaţie pentru viaţă", care va face parte din noile planuri de învăţământ începând cu septembrie 2023.

"Susţinem educaţia juridică. O susţinem până într-acolo încât ea va trebui să fie un modul esenţial în cadrul disciplinei "Educaţie pentru viaţă" care va fi o disciplină ce va face parte din noile planuri de învăţământ implementate începând cu septembrie 2023. Sunt optimist că vom avea susţinerea Parlamentului pentru a promova noua lege a educaţiei în care vom avea această disciplină complexă - Educaţie pentru viaţă - începând din septembrie 2023", a afirmat ministrul Educaţiei, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Baroul Bucureşti, în colaborare cu Uniunea Naţională a Barourilor din România, cu ocazia lansării proiectului "Fii Avocat în Şcoala Ta!", informează Agerpres.

În opinia sa, "Educaţia juridică" este o componentă importantă alături de "Educaţia pentru sănătate".

"Alături de "Educaţia pentru sănătate", "Educaţia juridică" este o componentă extrem de importantă. (...) Sunt convins că în acest fel, poate umblând puţin la numele acestui proiect, eu aş adăuga: "Fii avocat în şcoala ta, respectându-ţi profesorii!". (...) Sunt noţiuni care pot fi utile fiecăruia dintre voi dragi colegi elevi, ne pot fi utile şi nouă profesorilor", a spus ministrul Educaţiei.

În cadrul proiectului "Fii Avocat în Şcoala Ta!" aproximativ 300 de avocaţi vor susţine în 140 de şcoli şi licee bucureştene cursuri de educaţie juridică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.