Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o retragere importantă din cursa pentru preşedinţia SUA

casa alba

Primarele din Iowa se lasă cu retrageri importante din cursa pentru preşedinţia SUA, în tabăra republicană. După Rand Paul, şi Rick Santorum s-a retras din cursa pentru nominalizarea de către Partidul Republican a candidatului său pentru alegerile prezidenţiale din SUA şi a afirmat că-l va susţine pe senatorul Marco Rubio, relatează joi agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Santorum (57 de ani), fost senator de Pennsylvania, a câştigat alegerile primare din Iowa în urmă cu patru ani, dar luni n-a reuşit să obţină decât 1% din voturi în Iowa.

Într-o apariţie la Fox News, Santorum a anunţat că se retrage şi că îl va susţine pe Rubio, caracterizându-l pe senatorul de Florida drept ''un tânăr extrem de talentat şi un lider înnăscut''. ''Rubio poate uni această ţară, nu doar moderaţi şi conservatori, ci şi tineri şi bătrâni'', a afirmat el. 

Rubio (44 de ani) s-a plasat pe locul al treilea la alegerile primare de luni din Iowa, prima confruntare din bătălia ce are loc stat cu stat pentru a decide nominalizarea candidatului republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016. 

Senatorul de Texas Ted Cruz a câştigat primarele din Iowa, provocând o breşă în poziţia de favorit republican a miliardarului Donald Trump. 

După retragerea lui Santorum rămân nouă candidaţi republicani în cursa pentru nominalizare. Următoarea etapă a alegerilor primare va avea loc marţi în New Hampshire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.