Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o RUPTURĂ între USR-PLUS și PNL: Cererea AUR de înființare a unei comisii de anchetă pentru Spitalul Foișor a picat la numai două voturi

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Spitalul Foișor

Senatul a respins, în şedinţa de marţi, proiectul de hotărâre care viza înfiinţarea unei comisii de anchetă referitoare la organizarea acţiunii de evacuare şi transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular "Foişor" pentru transformarea acestuia în unitate sanitară de tratare a pacienţilor cu COVID-19.

Împotriva înfiinţării comisiei s-au pronunţat 68 de senatori, în timp ce 66 dintre ei au votat "pentru" constituirea acesteia.

Votul demonstrează o nouă ruptură în coaliția de guvernare, pentru că PSD și AUR, partidele din opoziție, au doar 60 de senatori. Asta înseamnă că alte 6 voturi au venit din rândul senatorilor aflați la putere.

Scopul comisiei era acela de a stabili "responsabilităţile cu privire la încălcarea normelor şi protocoalelor privind acţiunea de transfer, la comiterea de abuzuri, respectiv la rolul desfăşurat de anumiţi factori de decizie din Guvernul României şi nu numai, cu privire la evenimentele desfăşurate la Spitalul Foişor din Bucureşti, în seara şi noaptea de 9 aprilie 2021", potrivit expunerii de motive a proiectului iniţiat de liderul grupului parlamentar AUR, Claudiu Târziu, susţinut şi de senatorii PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.