Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech, în timp ce Arabia Saudită a început o campania masivă de vaccinare

MFE
Vaccinare

Arabia Saudită a anunţat marţi începerea unei campanii masive de vaccinare a populaţiei împotriva noului coronavirus, la câteva zile după aprobarea vaccinului dezvoltat de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech, relatează AFP.

"Ministerul Sănătăţii a anunţat începutul înregistrării tuturor cetăţenilor şi rezidenţilor pentru vaccinarea împotriva coronavirusului începând de astăzi (marţi)", a raportat agenţia oficială de ştiri SPA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

Saudiţii, la fel ca mulţi expatriaţi străini din regat, pot obţine vaccinul "gratuit" prin aplicaţia "Sehaty" a ministerului, potrivit unei campanii de vaccinare în trei etape, a precizat SPA.

Prima fază vizează persoanele cele mai vulnerabile, precum cele cu vârste peste 65 de ani, care suferă de obezitate şi boli cronice grave sau care lucrează în profesii extrem de expuse la virus.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

De cea de-a doua etapă vor beneficia persoanele de peste 50 de ani, alţi practicieni din domeniul sănătăţii şi cei cu boli mai puţin grave.

În cele din urmă, toate celelalte persoane care doresc să fie vaccinate vor putea face acest lucru în cea de-a treia fază a campaniei.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID

Regatul saudit, care are o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori, conform cifrelor oficiale, a aprobat pe 10 decembrie vaccinul Pfizer/BioNTech, Arabia Saudită devenind astfel a doua ţară din Golf care a dat undă verde acestui vaccin, după Bahrein.

Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 360.000 de cazuri de contaminări, dintre care 6.059 de decese.

Citește și: Radu Tudor: S-ar putea ca varianta de avarie propusă de Marcel Ciolacu – Guvern PSD-PNL – să nu poată fi evitată

Totodată, Iordania a aprobat marţi utilizarea de urgenţă a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech, relatează dpa.

Nizar Muhaidat, şeful Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Iordania, a declarat pentru televiziunea Jordan TV că autorizaţia vine la două săptămâni după ce firmele producătoare au depus o cerere în acest sens.

Citește și: Augustin Zegrean, precizări după decizia CCR privind pensiile speciale: ‘Am mai spus-o, nu se poate face acest lucru pentru că se intră în disfuncție constituțională’

Iordania, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat peste 260.000 de cazuri de coronavirus şi 3.400 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.