Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară din Europa declară stare de urgenţă, deși are doar 35 de cazuri de coronavirus

Agerpres
doctori virus coronavirus

Preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, a declarat miercuri stare de urgenţă în ţară timp de 30 de zile pentru a putea fi luate noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, relatează agenţia EFE.

Guvernul va putea astfel să preia unele prerogative ale parlamentului, care a fost dizolvat în februarie pentru organizarea alegerilor anticipate, programate pentru 12 aprilie, dar între timp amânate până la o dată ce încă nu a fost decisă.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Premierul nord-macedonean Oliver Spasovski a avertizat că nu este exclusă instituirea unor restricţii de circulaţie dacă populaţia nu respectă îndeajuns măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Macedonia de Nord, care până în prezent are confirmate 35 de cazuri de coronavirus, le-a cerut cetăţenilor săi aflaţi în străinătate să nu încerce să revină în ţară, întrucât riscă să rămână blocaţi pe drum din cauza restricţiilor la graniţe instituite de alte ţări. Accesul străinilor în ţară a fost interzis, cu excepţia transporturilor de mărfuri.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

Guvernul de la Skopje a declarat încă de vineri stare de urgenţă în două localităţi în urma creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus. Au fost închise instituţiile de învăţământ, cafenelele, restaurantele, teatrele, centrele sportive şi alte locuri unde se pot aduna mulţi oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.