Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o umilință pentru autoritățile române - Judecătorii din Cipru resping definitiv predarea afaceristului israelian Beny Steinmetz

Benny Steinmetz

Instanţa de apel cipriotă l-a eliberat pe omul de afaceri israelian, Beny Steinmetz, din custodia autorităţilor, la o lună după ce ministrul Alina Gorghiu anunța că prima instanță a aprobat cererea de predare.

Judecătorii au admis apelul depus de Steinmetz şi au refuzat astfel predarea sa către România. Decizia Tribunalului din Larnaca este definitivă, notează Mediafax.

Beny Steinmetz a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.

Poliţia cipriotă l-a reţinut pe aeroportul din Larnaca în baza unui mandat european de arestare emis în 2021 de Curtea de Apel Braşov.

Anul trecut, Curtea de Apel de la Atena a respins cererea autorităţilor române de predare a miliardarului israelian iar acelaşi lucru l-au făcut şi autorităţile italiene.

Numele lui Beny Steinmetz a apărut şi în scandalul Panama Papers. Dezvăluirile în care a fost invocat numele miliardarului israelian au vizat tranzacţii necorespunzătoare şi potenţiale fapte de corupţie în Sierra Leone, Republica Democrată Congo şi Guineea.

În 2020, printre cei condamnaţi definitiv de ÎCCJ, în dosarul „Ferma Băneasa”, s-au numărat Remus Truică (7 ani de închisoare cu executare), Prinţul Paul al României ( 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare), Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz ( fiecare cu câte 5 ani de închisoare cu executare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.