Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o voce puternică îi cere demisia: 'Stăpânul Planului Național de Ratare al României, Cristian Ghinea, trebuie să demisioneze acum'

Într-o postare pe Facebook, secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, ieșeanul Vasile Toma, solicită demisia ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, useristul Cristian Ghinea.

”Pentru domnul Cristian Ghinea, am un singur cuvânt: DEMISIA!!”, spune secretarul Comisiei.

”A ratat PNRR. A ratat Temporary Framework. Ratează exercițiul financiar multianual european 2021-2027! Ratează Next Generation UE.

Infrastructura României e la pământ. De infrastructura Moldovei nici nu mai zic, regiune izolată intenționat și lăsată în subdezvoltare economică. Ca și infrastructura, întreaga Românie va ajunge la pământ. Iar această ratare poartă un nume: Cristian Ghinea!” punctează Vasile Toma.

”În acest moment, unul dintre cele mai importante portofolii din Guvernul României aparține Investițiilor și Proiectelor Europene, unde își dă măsura incompetenței useristul Cristian Ghinea.

Că ar fi fost la Proiecte Europene, la Finanțe sau în oricare Minister, ar fi fost la fel pentru că acest domn cu pretenții docte, sfătos în declarații și de neînduplecaat în planurile sale din start ratate, deține orice alte calități și competențe numai pe cele necesare gestionării unui Minister nu!

Și, ca orice persoană pentru care nu competența și responsabilitatea contează, ci câștigul personal și de grup, manifestarea arogantă și satisfacerea celor care preferă tocmai astfel de persoane în funcții, domnul Ghinea a devenit Dinu Păturică al Planului Național de Redresare și Reziliență al României pe care l-a transformat magistral în Planul Național al Ratării României.

Trebuie să recunoaștem că există un geniu și în eșec și ratare! În acest sens, domnul Ghinea este reper mondial.

PNRR-ul României a avut suficient timp să fie elaborat, precizează deputatul Toma. PNRR a fost retrimis nu o dată de Comisia Europeană cu observațiile de rigoare. În schimb, domnul Ghinea care se laudă că a muncit din greu pentru a asigura un viitor României prin PNRR și își plânge de milă, așteptând să fie mângâiat pe cap și căinat pentru atâta efort, a făcut următoarele:

1. Nu a oferit nicio consultare reală cu reprezentanții sociali și economici, mimând o așa-zisă transparență, care, de fapt, nu a fost altceva decât o mimare umilitoare și discursuri cu limbaj de lemn

2. Nu a spus niciodată ce s-a făcut cu Fișele tehnice pe care, chipurile, le-a pus la dispoziție tuturor pentru a veni cu propuneri de proiecte. Practic, o altă mare bătaie de joc administrată tuturor acelora care au crezut în cuvântul acestui domn și în faptul că implicarea lor contează în vreun fel.

3. Nu știm ce cine sunt "experții" care au elaborat fișele pentru proiectele din PNRR și nici nu vom ști vreodată din simplul motiv că numai domnul Ghinea și cercul lui de interese au decis pe un simplu criteriu: avantajul personal și de grup!

4. Nu știm cine își asumă răspunderea pentru eșecul PNRR, care tocmai s-a întors- din nou!!- de la Comisia Europeană cu multe observații, cum era și de așteptat! Ceea ce înseamnă că aprobarea pentru PNRR ar putea veni de-abia la sfârșitul lui septembrie. Consecința? Ratăm un an din absorbția fondurilor alocate PNRR. Timp în care toate statele membre își vor fi primit deja prefinanțările în valoare de miliarde.

Știm că toate economiile statelor membre se redresează, iar economia românească și întreaga Românie nu. Pentru că, pentru domnul Ghinea, redresarea înseamnă ratare, iar singura reziliență pe care o cunoaște este aceea la orice propunere constructivă și orice proiect care poate fi benefic pentru români.

Dacă cineva mai avea vreo îndoială, în ciuda tuturor avertismentelor date de social-democrația românească, PNRR este doar instrumentul de satisfacere a intereselor ale sponsorilor și pușculița de partid ale celor care cred că și-au luat țară și popor pe persoană fizică”, conchide deputatul ieșean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.