Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă patru locuri recuperate de Emanuel Gyenes în cursa de Moto Male la Raliul Dakar

Telekom Sport
emanuel gyenes

Emanuel Gyenes a avut o evoluție încurajatoare în cea de a 4-a etapă a cursei de motociclism de la Raliul Dakar. El a încheiat pe locul 43 la general și pe 4 la Moto Male, reușind să urce 4 locuri, pe pe 9 pe 5, în clasamentul cumulat al probei la care aleargă concurenți fără asistență tehnică, anunță mediafax.

Cursa principală de miercuri a fost câștigată de spaniolul Joan Barreda Bort, pe când la Moto Motul, cel mai bine clasat a fost lituanianul Arunas Gelazninkas, care a trecut linia de sosire al 28-lea la general.

Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) se află acum pe locul 5 în clasamentul cumulat al clasei Moto Male, însă la distanță mare de primul clasat, același lituanian Gelazninkas, care îl devansează pe român cu 2 ore, 42 de minute și 38 de secunde.

Din păcate, sătmăreanul se află la distanță mare și de locul 4, ocupat de francezul Benjamin Melot, care îl devansează cu peste 74 de minute. Asta va face ca de acum Mani să se concentreze pe terminarea în siguranță a fiecărei etape, așteptând un eventual regres al celor dinaintea sa.

Întârzierea mare este cauzată de probleme tehnice pe care sătmăreanul le-a întâmpinat în prima și în a 3-a etapă, fiind la un moment dat foarte aproape de a abandona cursa.

În plus, el a primit și o penalizare de 15 minute, pentru că a ratat pentru prima dată în 12 ani de participare un punct de control.

În clasamentul general al cursei principale, Gyenes ocupă momentan locul 56.

Etapa a 4-a s-a desfășurat pe traseul Al Quisumah – Riyadh și a măsurat 707 km, din care 456 km de probă specială cronometrată.

Etapa a 5-a se va desfășura în buclă, cu plecare și sosire de la Riyadh și va măsura 560 de km, din care 346 km pe probă specială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.