Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă patru ucraineni intraţi ilegal în ţară au solicitat azil în România

Patru bărbaţi ucraineni au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră după ce au intrat ilegal în România, ei solicitând acordarea statutului de azil, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"Poliţiştii de frontieră au depistat patru persoane, cetăţeni ucraineni, care au trecut frontiera verde din Ucraina în România, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, respectiv a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău. Aceştia au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri", a precizat Dan Bucă.

Conform CJSU, în prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaţionalizată de pompierii maramureşeni la Sighetu Marmaţiei. Sunt asigurate 160 de locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcţie de evoluţia situaţiei. Totodată, sunt asigurate şi identificate în alte locaţii (pensiuni, hoteluri, locaţii ale cultelor religioase, locaţii ale autorităţilor administraţiei publice locale, unităţi de învăţământ etc.) peste 8.900 de locuri de cazare pentru cetăţenii din Ucraina.

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş, din oraşul Şomcuta Mare, are un grad de ocupare de 15%, iar în centru nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetăţenie ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.