Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă şase ostatici au fost eliberaţi de Hamas

bbc
ostatici gaza

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat joi seara că şase ostatici israelieni, eliberaţi de Hamas, au fost transferaţi de Crucea Roşie în Egipt prin punctul de trecere Rafah.

Aceştia vor fi aduşi la un punct de întâlnire unde forţele israeliene le vor verifica identitatea, înainte de a-i escorta în Israel printr-o ieşire laterală a punctului de trecere Kerem Shalom.

"Familiile ostaticilor sunt ţinute la curent de reprezentanţii IDF cu cele mai recente informaţii disponibile", a precizat armata.

În timp ce erau scoşi din Gaza, cei şase ostatici au fost identificaţi ca fiind fraţii Bilal şi Aisha Ziyadne, Ilana Gritzewsky, Nili Margalit, Shani Goren şi Sapir Cohen. Cei şanse au fost eliberaţi după ce Amit Soussana şi Mia Schem au fost eliberate joi ceva mai devreme.

Astfel, numărul total de ostatici eliberaţi joi a ajuns la opt. Potrivit acordului de încetare a focului, Hamas trebuie să elibereze cel puţin 10 ostatici pe zi.

Miercuri, Hamas a eliberat suplimentar doi civili ruso-israelieni ca gest faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, şi nu ca parte a acordului cu Israelul. Se pare că Hamas i-a adăugat acum retroactiv cei doi ruso-israelieni pe lista de ostatici de joi, arată The Times of Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.