Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă trei luni de restricții pentru navele de croazieră în Australia

IBTimes UK
politie australia

Poliţia de frontieră australiană a extins o restricţie de intrare a navelor de croazieră în apele ţării pentru încă trei luni, până la 17 septembrie, informează vineri dpa, potrivit Agerpres.

"Orice navă de croazieră capabilă să transporte mai mult de 100 de pasageri are interdicţie de a opera croaziere în Australia", a declarat agenţia guvernamentală de protecţie a frontierelor într-un comunicat vineri.

Australia se află în prezent sub o "urgenţă de biosecuritate umană" până la 17 septembrie, ceea ce acordă autoritate ministrului federal al sănătăţii de a exercita competenţele de urgenţă, pentru a preveni sau ţine sub control răspândirea COVID-19.

Poliţia de frontieră a declarat că ministrul federal al sănătăţii a extins astfel interdicţia asupra navelor de croazieră, care include sosirile directe, precum şi croazierele dus-întors.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Interdicţia asupra navelor de croazieră a intrat pentru prima dată în vigoare pe 27 martie. La acel moment, erau încă 28 de nave de croazieră în apele australiene, dar toate au părăsit de atunci apele Australiei.

Australia a înregistrat 7.081 de cazuri confirmate de coronavirus, cu doar 509 cazuri active rămase şi 101 de decese asociate.

Potrivit autorităţilor sanitare australiene, cazurile de coronavirus de pe navele de croazieră, inclusiv turiştii locali şi străini, sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din infecţiile de COVID-19, precum şi aproximativ o treime din numărul de decese în ţară.

Un vas de croazieră, Ruby Princess, căruia i s-a permis să acosteze în portul Sydney pe 8 martie după 11 zile pe mare, s-a dovedit a fi cea mai mare sursă unică de cazuri de COVID-19 în Australia, cu peste 650 de persoane - aproximativ un sfert din totalul pasagerilor navei - contractând virusul.

Nava este de asemenea responsabilă pentru cel puţin 22 de decese legate de COVID-19 şi face în prezent obiectul a două anchete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.