Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii are coronavirus

Inquam Photos/ Octav Ganea
ministerul sanatatii

Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii, contact direct cu primul, a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Citește și: Jocurile din PSD. Moțiunea de cenzură este vârful icebergului

"Ministerul Sănătăţii confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacţilor direcţi ai primului ca pozitiv. Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare şi care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecţioase", a informat, marţi, ministerul.

Luni seară, MS a anunţat că o angajată a fost depistată pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV 2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase.

Potrivit sursei citate, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi, care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe.

"Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacţi accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz. Marţi se va realiza dezinfecţia spaţiilor unde îşi desfăşura activitatea angajatul MS, precum şi contacţii acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat următoare se va face încă o dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi birourilor din MS şi se vor lua măsuri suplimentare de protecţie a personalului care îşi desfăşoară activitatea în clădirea centrală", informa luni MS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.