Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un continent aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii de peste 5 ani

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Australia (TGA) a aprobat duminică vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, relatează Reuters.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că administrarea vaccinurilor ar putea începe din 10 ianuarie, potrivit Agerpres.

"Autoritatea de reglementare a medicamentelor a făcut o evaluare atentă, amănunţită, şi a determinat că vaccinul este sigur şi eficient şi că este în interesul copiilor şi a australienilor ca populaţia din grupa de vârstă 5-11 ani să fie vaccinată", a mai spus Greg

Hunt.

După întârzierile în programul de vaccinare anti-COVID-19 în rândul populaţiei generale, Australia a devenit rapid una dintre ţările cu cele mai ridicate rate de vaccinare, datele oferite de autorităţile sanitare arătând că aproape 88% dintre australienii cu vârsta peste 16 ani au primit două doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Acoperirea vaccinală a copiilor din Australia este de asemenea una dintre cele mai ridicate din lume, 95% dintre copiii de 5 ani fiind imunizaţi cu vaccinuri recomandate pentru grupa lor de vârstă, potrivit datelor oferite de autorităţile sanitare.

În pofida mai multor focare de coronavirus în acest an, care au condus la instituirea de lockdown-uri de luni de zile în Sydney şi Melbourne - cele mai mari oraşe din Australia - în ţară au fost înregistrate circa 834 de cazuri de COVID-19 şi 7,9 decese la 100.000 de locuitori, potrivit OMS, un număr foarte mic în comparaţie cu alte state dezvoltate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.