Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un EȘEC pentru un medicament care să trateze COVID-19

mediafax.ro
test COVID-19

Multinaţionala farmaceutică elveţiană Novartis a informat luni că testele privind tratamentul cu medicamentul său Ruxolitinib în cazul pacienţilor cu forme severe de COVID-19 nu a obţinut rezultate bune, relatează EFE.

Primele date ale studiului din cea de-a III-a şi ultimă fază a testelor clinice nu au relevat o scădere semnificativă a numărului de decese, de internări la ATI sau a pacienţilor care au avut nevoie de respiraţie asistată, comparativ cu cei care au fost supuşi unor tratamente standard, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Simion, dezvăluire de la consultările cu Klaus Iohannis! Solicitare către președinte!

Nu s-au înregistrat ameliorări nici la alţi parametri, precum perioada de recuperare, a recunoscut compania cu sediul la Basel.

Medicamentul Ruxolitinib, dezvoltat de companiile farmaceutice Incyte şi Novartis, se vinde sub denumirile comerciale Jakafi (în SUA) şi Jakavi (în restul lumii).

Citește și: Ultimă oră! Diana Șoșoacă (AUR) l-a sfidat pe Klaus Iohannis!

Ruxolitinib a fost prescris iniţial pacienţilor cu anumite boli de sânge şi a fost testat ca posibil răspuns împotriva COVID-19, în cadrul programului de cercetare Ruxcovid.

"Deşi studiul nu a oferit rezultatele pe care le speram, vom continua să colaborăm cu lumea medicală cu scopul de a înţelege mai bine boala COVID-19", notează într-un comunicat directorul medical al Novartis, John Tsai.

Citește și: Ludovic Orban, despre renunțarea la Șefia Camerei Deputaților: Sunt dispus să duc negocierile în mandatul dat de partid

Novartis a obţinut drepturile pentru comercializarea Ruxolitinib în afara SUA de la laboratorul american Incyte, în 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.