Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un fake news demontat: Recensământul Populației și Locuințelor nu a fost amânat, ci se finalizează pe 17 iulie

Inquam Photos / Octav Ganea
recensamant 2022

După ce aproape 50% din populația rezidentă a României s-a autorecenzat pe cont propriu sau cu ajutorul unui recenzor de autorecenzare asistată, Recensământul Populației și Locuințelor continuă până pe data de 17 iulie cu ultima etapă, cea a intrării recenzorilor în teren. Deși o parte a presei a prezentat informația că recensământul a fost anulat, producând, astfel, un fake news împotriva unui eveniment de o amploare deosebită a statului român, Institutul Național de Statistică face următoarele precizări:

”În aplicaţia utilizată la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021) se fac actualizări de sistem cu ultimele date colectate în perioada de prelungire a autorecenzării online, pentru ca recenzarea în teren să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Aplicaţia nu necesită nicio sincronizare cu sisteme informatice dezvoltate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

STS a pus la dispoziţia INS toate tabletele necesare desfăşurării recensământului şi le-a distribuit către structurile judeţene de statistică din toată ţară încă din luna februarie. În toate judeţele, tabletele au fost deja folosite în locaţiile de autorecenzare asistată (ARA), urmând ca începând cu data de 3 iunie să fie utilizate şi de către recenzorii care vor merge pe teren.

Precizăm, totodată, că instruirea recenzorilor pentru utilizarea aplicaţiilor pentru recensământ a fost realizată de către INS, iar în perioada 31 mai - 2 iunie aceştia desfăşoară recunoaşteri ale sectoarelor din teren.

Aceste etape reprezintă un curs firesc al procesului de recensământ, prin trecerea de la autorecenzare online şi asistată la recenzarea în teren.”.

Recensământul Populației și Locuințelor se finalizează pe 17 iulie. Recenzorii vor vizita doar acele locuințe în care persoanele nu s-au autorecenzat sau nu li s-a validat chestionarul de autorecenzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.