Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un 'fericit' pe decizia CCR: dosarul unui fost greu al PNL se rejudecă de la zero

judecator justitie

Fostul deputat PNL, Mircea Roșca, beneficiază de decizia CCR, iar judecătorii ICCJ au decis ca dosarul acestuia să se rejudece de la zero, însă la Tribunalul Prahova pentru că Roșca nu mai este parlamentar.

Citește și: SURSE - Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

”Trimite cauza ce formează obiectul dosarului penal nr.192/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, privind pe inculpaţii Roşca Mircea, Rotilă Adrian, Popescu Gabriel Stelian, Dumbravă Diana Camelia, Strâmbeanu Adrian, Rotaru Marian Emanuel, David Simona, Malea Mariana, Savu Cristina, Fâcă Mihail, Semcu Adrian Emanuil şi Şerbănoiu Gabriela Cristina, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare”, conform portalului instanțelor de judecată.

Dat fiind că Mircea Roșca nu mai este parlamentar, Tribunalul Prahova are competența să judece acest dosar, aflat până în februarie 2020 pe rolul secției penale, la ÎCCJ, informează Ziarulincomod.

Fostul deputat PNL Mircea Roşca a fost condamnat de ÎCCJ, în 2018, la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat deu trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au fost condamnați tot la închisoare cu suspendare: Adrian Rotilă, administratorul unei societăți private, Marian Emanuel Rotaru, economist la Serviciul Achiziţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Gabriel Stelian Popescu, consilier local al oraşului Azuga, Diana Camelia Dumbravă, fost secretar în cadrul Primăriei oraşului Azuga.

Judecătorii ÎCCJ au decis achitarea lui Adrian Strâmbeanu, fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Simona David, director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti – judeţul Prahova, Mariana Malea, responsabil cu achiziţiile publice în cadrul Centrului de Recuperare, Cristina Savu, fost director economic în cadrul RAAPPS Sinaia, Mihail Fâcă, fost administrator public al judeţului Prahova, Adrian Emanuil Semcu, fost vicepreşedinte al CJ Prahova, în prezent director al Hidro Prahova, Gabriela Cristina Şerbănoiu, fost şef al Serviciului Achiziţii Publice şi Contracte din cadrul Direcţiei Patrimoniu a CJ Prahova.

Sentințele date de Înalta Curte pe fond au fost anulate însă, în contextul scandalului legat de constituirea completelor de judecători, iar procesul se va rejudeca de la zero la Tribunalul Prahova.

Mircea Roşca, fost deputat de Prahova, a fost deferit justiţiei, în februarie 2015, de procurorii DNA din Ploieşti într-un dosar în care a fost acuzat pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă dintre care una în formă continuată, precum şi pentru instigare la săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unor foloase necuvenite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.