Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un gest prin care China se apropie de Rusia: Beijingul sprijină eliminarea Ucrainei de pe agenda G20

CGTN
rusia china

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a anunțat că Guvernul de la Beijing susține inițiativa Indoneziei de a nu include criza din Ucraina pe agenda reuniunii G20. Apropierea Chinei de Rusia a stârnit numeroase controverse, asta pentru că Occidentul se teme ca nu cumva Beijingul să sprijine militar și economic invazia Rusiei în Ucraina, astfel încât și Beijingul să poată invada Taiwanul.

"G20 este o platformă importantă pentru discutarea cooperării economice internaționale. Aceasta nu este platforma potrivită pentru a discuta probleme politice și de securitate, care este situația din Ucraina", a spus diplomatul, relatează TASS.

El a menționat că China se așteaptă ca țările G20 să discute despre redresarea economică, precum și despre combaterea pandemiei.

Diana Triancia, consilier al Ministerului Afacerilor Externe și coordonatorul G20 de la Jakarta, a declarat luni că Indonezia, în calitate de președinte al G20, nu intenționează să includă criza din Ucraina pe agenda actuală, ci concentrându-se pe subiecte identificate ca fiind prioritare la sfarsitul anului trecut.

Anterior, Indonezia a anunțat că, în timpul președinției sale, intenționează să se concentreze pe redresarea economiei globale după pandemie, reforma sistemului global de sănătate, tranziția energetică și transformarea digitală. Președintele Joko Widodo plănuiește să organizeze personal la summit-ul final la Bali, în perioada 30-31 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.