DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Încă un județ introduce purtarea OBLIGATORIE a măștii și în aer liber: Cine scapă de noua decizie

facebook.com
masca protectie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis ca, începând de miercuri, 5 august, să fie obligatorie purtarea măştii de protecţie în pieţe şi târguri, în staţii, precum şi în parcarea Aeroportului George Enescu şi în orice zonă aglomerată unde nu se poate respecta măsura distanţării fizice.

Conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, începând de miercuri, 5 august, de la ora 00.00, se instituie obligativitatea purtării măştilor de protecţie, ca măsură de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 în pieţele şi târgurile organizate în localităţile din judeţul Bacău, pe toată durata de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare pentru pasageri, respectiv staţii de autobuz şi microbuz, peroane ale staţiilor ori gărilor CFR şi autogărilor.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

De asemenea, va fi obligatoriu să se poarte mască de protecţie în parcarea Aeroportului Internaţional „George Enescu” Bacău, precum şi în orice zonă cu aglomerări de persoane unde nu se poate respecta distanţarea socială.

Excepţie fac copiii cu vârstă mai mică de 5 ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin documente medicale justificative, dar şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante.

Citește și: Mutarea pandemiei! Gigantul Kaufland nu se sperie de coronavirus

Primăriile vor trebui să informeze populaţia despre toate locurile şi destinaţiile în care e obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis ca administraţiile locale să informeze pacienţii pozitivi asimptomatici externaţi, respectiv persoanele carantinate sau izolate la domiciliu, că în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilităţi, sunt obligaţi ca, atunci când îşi declină identitatea, să facă precizarea că sunt pozitivi asimptomatici, respectiv sunt izolate sau carantinate la domiciliu, astfel încât reprezentanţii echipelor de intervenţie - apă, canal, gaze, electricitate, internet/telefonie, să ia măsuri sanitare de protecţie.

Citește și: Un cunoscut epidemiolog ne dă vești excelente: În România, epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă

În plus, autorităţile locale, vor oferi sprijin persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, urmând a le asigura, la nevoie, necesarul de hrană ori după caz şi tratament, în funcţie de vârstă şi starea de sănătate a persoanelor, precum şi livrarea acestora dacă persoanele se află în imposibilitatea de a-şi asigura procurarea hranei ori, după caz, a tratamentului. prin hotărârea Guvernului se vor stabili limitele maximale pentru aceste cheltuieli, care vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin U.A.T.-uri”.

De asemenea, CJSU Bacău a decis că autorităţile administraţiei publice locale vor efectua periodic acţiuni de dezinfecţie în scările de bloc şi spaţiile de folosinţă comună.

Citește și: Sporuri de până la 40%! Cine sunt românii care vor beneficia de ele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.