Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un judeţ roşu decapitat de DNA. Baron PSD, vizat direct

DNA

Procurorii DNA au declanşat o nouă operaţiune de amploare şi fac nu mai puţin de 62 de percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe. Sunt anchetate fraude cu fonduri europene, mai mulţi primari şi un preşedinte de consiliu judeţean fiind vizaţi.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au descins la Consiliul Judeţean Vaslui, la câteva primării, dar şi în câteva comune şi la un centru de afaceri. Este vizat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, dar şi primarii din Huşi şi Bârlad. Afacerile suspecte sunt în domeniul reabilitării structurilor rutiere şi al colectării deşeurilor.

Operaţiunea este desfăşurată de DNA Iaşi.

Pe timpul desfăşurării percheziţiilor la sediul CJ Vaslui a venit şi vicepreşedintele instituţiei, Corneliu Bichineț (PNL), care avea un aer degajat în ceea ce priveşte acţiunile procurorilor anticorupţie.

"Ce faceţi băieţi aici, v-aţi speriat? (n.r. - adresându-se ziariştilor). Nu se întâmplă nimic, sunt instituţii ale statului care trebuie să-şi facă treaba", a declarat Bichineţ.

Zeci de persoane s-au adunat marţi dimineaţă în faţa sediului Consiliului Judeţean, acolo unde au loc percheziţii DNA. Cetăţenii au declarat că astfel de controale erau necesare. 'Sunt de 20 de ani la conducerea judeţului şi nu i-a întrebat nimeni nimic. Era şi timpul să ajungă DNA-ul şi la noi în judeţ', a spus un vasluian.

Vezi şi: DNA face 62 de percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe. Instituţii publice vizate

OFICIAL DNA: Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

În cursul zilei de 8 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 62 locații situate în municipiul București și alte 5 județe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.