Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un lider USR-PLUS pune cruce alianței cu PNL: 'Lucrurile au escaladat aşa de mult încât mi-e greu să cred că mai există vreo cale de întoarcere'

uba.ro
Florin Cîțu Dan Barna Guvern

Preşedintele USR-PLUS Covasna, Dulanyi-Balogh Szilard, a declarat, miercuri, că nu crede în posibilitatea refacerii coaliţiei de guvernare dacă PNL va insista ca Florin Cîţu să rămână premier.

"Lucrurile au escaladat aşa de mult şi din punct de vedere expressis verbis şi din punct de vedere al acţiunilor, iar astăzi mi-e greu să cred că mai există vreo cale de întoarcere. Astăzi, când vorbim, acesta este răspunsul meu, trecut numai prin filtrul creierului meu. (...) Nu se poate cu un om care nu are abilităţile necesare, calitatea umană ca să poată să ţină laolaltă o coaliţie, noi nu avem ce să mai discutăm cu un prim-ministru de asemenea factură. (...) Am fost maturi timp de 8-9 luni de zile, am răbdat mai mult decât se putea, dar nici nu putem sta pasivi când cam la trei-patru luni ne este executat câte un ministru, absolut fără niciun fundament. (...) Deci, mi-e greu să revăd o refacere a coaliţiei, dar, cum spunea Dan Barna, toate opţiunile sunt pe masă", a declarat liderul USR Covasna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a menţionat că nu exclude nici intrarea USR în opoziţie în condiţiile în care liberalii îl vor menţine în funcţie pe Florin Cîţu.

"Cum spuneam, mi-e greu în momentul ăsta să văd o refacere a coaliţiei. Există posibilitatea, normal. Singura noastră condiţie rămâne, şi suntem bloc în spatele acestei decizii: nu vom lucra într-un Guvern condus de prim-ministrul Florin Cîţu. Intrarea noastră în opoziţie este, într-adevăr, un element luat în considerare la nivel strategic politic şi dacă o să insiste colegii din coaliţie, mă refer explicit la PNL, cu susţinerea pentru primul ministru Florin Cîţu, noi o să mergem în opoziţie. Clar. Noi nu mai putem să lucrăm cu un asemenea prim-ministru, care, ca să îl citez din nou pe Dan Barna, a pierdut cinstea obrazului faţă de noi", a mai spus Dulany-Balogh Szilard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.