Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un mare producători auto recunoaşte că a FALSIFICAT testele

mitsubishi

După mega-scandalul în care a fost implicat Volkswagen, încă un mare producător de autovehicule recunoaşte că a manipulat testele consumului de carburant. Acţiunile procudătorului japonez Mitsubishi Motors au scăzut cu 15% după ce anunţul făcut de reprezentanţii companiei, anunţă CNN Money.

Preşedintele Mitsubishi, Tetsuro Aikawa, urmează să facă mai multe precizări pe această temă. Purtătorul de cuvânt al companiei, Tetsuji Inoue, a refuzat să facă alte comentarii.

Potrivit BBC News, Mitsubushi a admis că a falsificat testele la peste 600.000 de autovehicule. Mitsubishi este al şaselea producător de maşini din Japonia. Anul trecut a vândut aproximativ un milion de autovehicule. Preşedintele companiei a anunţat că producţia şi vânzarea de maşini au fost oprite pe perioada investigaţiei. Problema a fost raportată Ministerului Transporturilor din Japonia.

Testele manipulate au vizat 157.000 de vehicule produse sub marcă proprie şi 468.000 de vehicule produse pentru Nissan. Problema a fost făcută publică după ce Nissan a remarcat inadvertenţe în datele despre emisiile de noxe. Ulterior, Mitsubishi a efectuat o anchetă internă şi a descoperit că datele au fost falsificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.