Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNCĂ un medic face ALUZII la inteligența antivacciniștilor: Educația CONTEAZĂ. Biserica are și ea caraghioșii ei

smartradio.ro
vaccin femeie

Medicul Vasi Rădulescu susține că rata crescută de vaccinare din București arată că accesibilitatea și educația contează. Specialistul compară situația din capitală cu cea din mediul rural și spune că Biserica ar trebui să joace un rol mai important în campania de vaccinare. Rata de vaccinare din București se apropie de 65% ceea ce demonstrează că, prin organizarea unui număr mare de centre de vaccinare și a unor evenimente de imunizare, campania poate avea succes.

Citește și: Medicul Gabriel Diaconu le dă VEȘTI PROASTE românilor care au avut COVID asimptomatic: DE CE NU au anticorpi puternici

„Accesibilitatea în mediul rural mai ales e un coșmar. Aici ar fi trebuit aplicată schema mersului din poartă în poartă, cu echipe mobile. Nu prea sunt medici de familie, oamenii ajung oricum greu la ei. Dacă fiecare primar și-ar da interesul pentru comunitatea lui, ar găsi soluții și ar vaccina oamenii”, susține medicul Rădulescu. Un alt aspect important este nivelul de educație al membrilor comunității, notează Mediafax.

„Educația. Exceptând șoșocismul și adepții acestui curent dubios, oamenii din București au un anumit nivel de pregătire, au acces mai facil la informații corecte. Repet, doar să nu vrei să te vaccinezi. Informațiile în mediile rurale circulă mai ales pe calea televizorului, unde ni se bagă pe gât tot felul de personaje caraghioase, ce debitează toate inepțiile. Vârstnicii nu stau pe internet, stau la televizor. Utopic vorbind, dacă le-am tăia televizorul, cred că s-ar vaccina toți într-o clipă”, consideră Rădulescu.

Medicul Vasi Rădulescu mai susține că biserica poate influența rezultatele campaniei de vaccinare, în special în mediul rural.

„În mediile rurale Biserica are un cuvânt greu de spus. Nu am văzut niciun îndemn clar la vaccinare. Știu că Biserica nu este împotriva vaccinării, dar are în ea câțiva caraghioși care fac mult rău. Cum și sistemul medical are. Mi-ar fi plăcut un mesaj ferm al Bisericii. Nu e obligată să facă asta, dar eu cred că e un act normal și moral”, precizează Medicul Vasi Rădulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.