Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un mort în Italia: unda de șoc a coronavirusului lovește Europa

Facebook
romani coronavirus

O a treia persoană infectată cu noul coronavirus a murit, a anunțat Giulio Gallera, consilierul regional din Lombardia, potrivit Sky News, potrivit Mediafax.

Consilierul regional din Lombardia le-a spus reporterilor că victima este o femeie în vârstă din orașul Crema, la est de Milano, care suferea totodată de cancer. Alte două persoane vârstnice din nordul Italiei au murit în decursul a 48 de ore.

Cel puțin 132 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus a anunțat, șeful Agenției de Protecție Civilă, Angelo Borreli, într-o conferință de presă duminică, a anunțat CNN. Autoritățile italiene fac eforturi să găsească pacientul zero.

Măsuri strice au fost luate în acest week-end, inclusiv punerea în carantină a 11 localită, după ce au fost confirmate mai multe cazuri în regiunile Lombardia și Veneto.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române din Italia nu au fost notificate de către autorități cu privire la vreun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus printre cetățenii români.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

Patru noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în Marea Britanie, potrivit BBC. Bilanțul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a ajuns, astfel, la 13. Cele patru persoane au fost printre pasagerii aflați la bordul vasului Diamond Princess.

Cei patru oameni făceau parte din grupul de 30 de britanici și doi cetățeni irlandezi care au fost la bordul navei Diamond Princess din Japonia, a spus șeful Spitalului Arrowe Park din Wirral.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Aceștia au început perioada de 14 zile de carantină, după ce au fost transferați la secția de boli infecțioase.

Duminică, peste 100 de britanici salvați din China și-au încheiat perioada de carantină la Milton Keynes.

Departamentul de Sănătate a spus că „o evaluarea riscului de contagiune a bolii” a fost efectuată înainte de repatrierea, sâmbătă, cu avionul din Japonia. Oficialii din sănătate au adăugat că nimeni de la bordul aeronavei nu a prezentat simptome ale coronavirusului.

Șeful de la Wirral University Teaching Hospital, Janelle Holmes, a reasigurat personalul medical că „lucrurile decurg ca de obicei”.

„Când au ajuns aseară oamenii, am oferit informații exacte legate de prevenirea răspândirii epidemiei. Acesta lucru l-am făcut ca să reduce șansele de răspândire a infecție”, a explicat Holmes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.