Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un opozant din Belarus dispare fără urme. Vitali Şişov, rezident la Kiev, e de negăsit

Agerpres - Reuters
jogging

Un militant belarus, şef al unui ONG care îi ajută pe compatrioţi săi care au fugit din Belarus din cauza represiunii, a dispărut luni la Kiev, a indicat organizaţia sa pe Telegram, notează AFP preluat de agerpres.

Vitali Şişov, şeful Casei belaruse în Ucraina, a plecat luni la dimineaţă să facă jogging la Kiev, dar nu s-a mai întors, a precizat această organizaţie. El nu a putut fi contactat pe telefonul său mobil, potrivit sursei.

Organizaţia pentru drepturile omului Viasna a indicat pe Telegram că, potrivit prietenilor lui Vitali Şişov, acesta a fost urmărit de "străini" în timp ce făcea jogging.

Potrivit Casei belaruse, poliţia şi mai mulţi voluntari au lansat căutări, inclusiv folosind câini, în zona în care bărbatul făcea jogging, dar până în prezent fără rezultat.

Numeroşi belaruşi au fugit din ţara lor, frecvent în Ucraina, Polonia şi Lituania, pe fundalul unei represiuni feroce a oricărei contestări în ţara lor, o fostă republică sovietică situată între Rusia şi UE şi condusă cu o mână de fier din 1994 de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Afacerea Şişov intervine la o zi după incidentul cu atleta belarusă Kristina Timonovskaia care a declarat că a fost obligată să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi ameninţată cu repatrierea forţată pentru că a criticat federaţia naţională de specialitate pe reţelele sociale.

Atleta care a primit luni o viză umanitară din partea Poloniei a declarat că se teme că va fi încarcerată dacă se întoarce în ţara ei, care a văzut mii de arestări şi exilări forţate ale opozanţilor, precum şi lichidarea multor ONG-uri şi media independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.