Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un parlamentar își dă demisia din grupul PNL

CNA
Alexandru Kocsis

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a spus, în plen, că se retrage din grupul PNL şi va activa cel puţin temporar ca parlamentar neafliliat. El a precizat că nu va demisiona din PNL dar nu vrea să gireze deciziile actualei conduceri a PNL, informează News.ro.

Începând de astăzi, m-am retras din grupul parlamentar al PNL și voi activa ca deputat neafiliat.

Potrivit Constituției, în exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului, nu în serviciul unor conduceri efemere de partid.

Noi, liberalii, am fost votați pentru că le-am spus oamenilor că PNL va dezvolta România cu bani europeni, într-o alianță cu partidele de dreapta și că nu vom colabora cu PSD, pe care l-am asociat frecvent cu corupția și menținerea în subdezvoltare a României, cu bună știință.

Din păcate, noua conducere a PNL i-a trădat pe românii care ne-au acordat încrederea și ne-au votat.

Astăzi, promisiunea PNL de a dezvolta România a fost transformată într-o glumă proastă de echipa lui Florin Cîțu. Coaliția de dreapta a fost ruptă, după ce Florin Cîțu a încălcat protocolul de funcționare cu bună știință. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de morți raportat la numărul de locuitori, cresc prețurile la energie, benzină, alimente sau materiale de construcție. Și, din cauza orgoliilor politice ale unor copii bătrâni, tot nu avem un guvern cu puteri depline care să se lupte cu aceste probleme.

Astăzi, noua conducere a PNL se milogește de PSD pentru a obține voturile acestui partid considerat odată nefrecventabil, încălcând expres o rezoluție a BPN potrivit căreia PNL nu va colabora sub nicio formă cu PSD.

Cât despre viața internă de partid, liderii "noului" PNL evocă democrația, dar nu par să știe cum se pune în practică.

Ceea ce era înainte o mândrie, să faci parte din marele Partid Național Liberal, a ajuns să fie astăzi un stigmat rușinos. Si toată această decadență s-a petrecut în numai câteva luni. Ce am fost și ce am ajuns.

Eu nu pot să fiu părtaș la acest mod de a face politică. Nu îmi dau, încă, demisia din PNL pentru că am muncit 13 ani pentru un crez și încă mai păstrez o mică speranță că nu voi fi nevoit să abandonez acest partid minunat, cel mai vechi din România, simbolul rezistenței, al dezvoltării și întregirii națiunii române prin politicieni luminați.

Încă mai sper că această conducere ineptă va fi debarcată și că PNL va asculta, măcar în ultimul ceas, nemulțumirile oamenilor și va renunța să mai execute orbește comenzile de la Cotroceni.

Dacă am învățat ceva în acești ani de când fac politică, este că sunt momente în care trebuie să alegi între drumul ușor, plin de avantaje personale, și drumul greu, plin obstacole, dar care corespunde convingerilor pe care le ai. Am văzut atâția colegi care disprețuiesc felul cum conduce Florin Cîțu, dar au ales drumul ușor al sprijinirii unor decizii greșite, pentru a obține avantaje personale.

În ceea ce mă privește, eu rămân fidel angajamentelor luate față de cetățeni și voi lupta în Parlament pentru a promova obiectivele pe care le-am promis în campanie și pentru a contracara orice tendințe nedemocratice”, a spus Alexandru Kocsis.

De asemenea, și senatorul PNL Ovidiu Florean a demisionat şi urmează să activeze ca neafliliat. El a arătat că decizia sa are ca motivaţie atitudinea majorităţii colegilor, care din obedienţă pentru preşedintele Klaus IOhannis, au girat dezastrul crizei sanitare.

”Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor. Preşedintele Klaus Iohannis l-a susţinut pătimaş pe domnul Florin Cîţu”, a spus senstorul, precizând că toate aceste decizii au dus la destrămarea coaliţie de guvernare, la căderea Guvernului şi la criză politică şi sanitară. ”În perioade de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, la noi a fost sacrificat poporul”, a mai delcarat Florean, arătând că atât preşedintele cât şi premierul au ajuns la cote de încfredere increldibil de mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.