Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un parlamentar PNL audiat într-o cauză de corupție

Senatorul PNL Braşov Sebastian Grapă a fost audiat, marți, la sediul DNA Brașov. Grapă a venit în calitate de martor în dosarul lui Aristotel Căncescu, șeful CJ Brașov, informează Mediafax.

Grapă a intrat la DNA în jurul orei 13.30, iar după mai bine de trei ore a ieşit de la audieri.

"Am fost audiat în calitate de martor, calitate care a fost menţinută şi în prezent, pentru presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele CJ Braşov Aristotel Căncescu şi de Ion Diniţă (n.r. - deputat PC). Procurorii au fost interesaţi cu precădere de fapte petrecute în perioada 2007-2008“, a spus Grapă, după ce a ieşit de la sediul DNA Braşov.

El a precizat că nu i s-a comunicat dacă va mai fi chemat la audieri, însă a spus că se va prezenta ori de câte ori este nevoie.

Senatorul PNL Sebastian Grapă a venit, marţi, la DNA Braşov, unde a fost citat ca martor în dosarul în care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu este acuzat de fapte de corupţie, privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Sebastian Grapă a declarat jurnaliştilor că a fost sunat de un procuror, care i-a spus să vină la audieri în calitate de martor în dosarul în care Aristotel Căncescu este acuzat de corupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că în calitate de consilier judeţean nu a fost implicat în niciun contract atribuit de Consiliul Judeţean Braşov în perioada vizată de cercetările DNA.

Întrebat ce relaţie a avut cu preşedintele suspendat al CJ Braşov, senatorul liberal a afirmat că a avut "o relaţie foarte bună şi un singur interes, dezvoltarea judeţului".

Senatorul a precizat că, în cazul în care va fi pus sub acuzare de procurorii DNA, va cere Senatului să îi fie ridicată imunatea.

"În cazul în care planează asupra mea suspiciune de orice act care nu este conform legii, voi cere Senatului să-mi ridice imunitatea. Nu voi demisiona din Senat pentru că nu am niciun motiv", a spus Grapă.

Sebastian Grapă a fost consilier judeţean la Braşov între 2004 şi 2012.

Preşedintele CJ Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii octombrie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici. Ulterior, el a fost suspendat din funcţie.

Aristotel Căncescu este cercetat pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de către CJ Braşov sunt SC Ramb Sistem, deţinută de Gabriel Bîgiu, şi SC Gotic SA a lui Ion Diniţă, deputat PC, cei doi fiind, de asemenea, cercetaţi în acest dosar.

Conform procurorilor, în urma plăţilor nelegale făcute de CJ Braşov către firma SC Gotic SA, a lui Diniţă, instituţia publică a fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro.

Anchetatorii precizează că, din cercetările făcute până la acest moment rezultă că preşedintele CJ Braşov a oferit firmei lui Diniţă, cu sprijinul și prin complicitatea vicepreședintelui instituţiei și a funcționarilor cu funcții de conducere din CJ Brașov, două contracte. Primul, încheiat în 2006, a vizat lucrări de reabilitare a DJ131C km 17+000 – 29+050 Racoş-Rupea, iar al doilea, din 2007, reabilitarea sectorului de drum Augustin-Racoş-Şercaia.

În urma plăţilor nelegale făcute de CJ Braşov către SC Gotic SA, instituţia publică a fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro.

Anchetatorii mai spun că, în urma abuzului în serviciu exercitat de Aristotel Căncescu în favoarea firmei SC Ramb Sistem - reprezentată de Gabriel Bîgiu -, acesteia i-au fost acordate preferenţial două contracte, în 2007 şi 2008. Potrivit documentelor din dosar, în schimbul decontării abuzive a unor sumelor în cuantum de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem, firma i-a construit lui Căncescu un teren de tenis la reşedinţa din Râşnov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.