Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un termen pentru metroul din Drumul Taberei! Ministrul Transporturilor: 'Magistrala M5 ar putea fi dată în folosință în vara anului viitor'

Inquam Photos / George Calin
stadiu lucrari magistrala de metrou M5

Metroul din Drumul Taberei a primit un nou termen. Ministrul Tranporturilor, Lucian Bode, spune că trenurile vor începe să circule abia în vara anului viitor. Licitațiile pentru magistrala 5 a metroului bucureștean au început în 2008. În 2012 au început și lucrările pentru tronsonul Râul Doamenei-Eroilor, iar primul termen de finalizare a fost anul 2015. În urmă cu câteva luni, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, promitea că metroul va circula de la sfârșitul acestui an, potrivit Digi24.ro.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Este inadmisibil să dezinformezi, un prim-ministru sau un ministru să dezinformeze opinia publică spunând că această magistrală M5 poate fi dată în folosință la sfârșitul anului 2019.

Am primit, sub semnătura fostului director Aldea și a doamnei director Miclăuș, un grafic asumat care, arată că putem da în folosință această magistrală M5 undeva la mijlocul anului 2020. Semnătura pusă pe un document care nu poate fi validată în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie”.

Citește și: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, decizie de ULTIMĂ ORĂ în cazul patronului care a făcut dezinsecția ucigașă cu substanțe de pe piața neagră

În urmă cu trei săptămâni, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc susţinea că a a lăsat finalizate 98% din lucrările fizice.

„Eu așa am spus din discuțiile pe care le-am avut cu constructorii, asta a reieșit la sfârșitul lui decembrie, că se putea da în trafic. Eu nu am mai vorbit cu dl director, dar cu siguranță dacă este o problemă, cu siguranță trebuie să comunice, de ce nu se dă. La modul la care am lăsat eu lucrurile în minister, undeva la 98% stadiul finalizat, trebuia să se dea. Mie nu mi-a adus nimeni la cunoștință, când am plecat din funcția de ministru, din punctul meu de vedere, se poate da până la sfârșitul anului”, declara Cuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.