Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un vas cu imigranți a fost abandonat în apele italiene

Autoritățile italiene au anunțat că au preluat controlul asupra unui vas abandonat de echipaj și la bordul căruia se află 450 de imigranți, în largul Calabriei. Șase membri din paza de coastă italiană au coborât pe vapor dintr-un elicopter militar și au reușit să preia controlul asupra navei, a precizat marina militară italiană, potrivit rfi.ro.

Este vorba de al doilea vas care a fost abandonat de echipaj în mai puțin de o săptămână. ”La bordul navei-cargo sunt 450 de imigranţi; nava nu are echipaj şi se apropie de coastele regiunii italiene Puglia”, a comunicat Paza de Coastă italiană. Nava, care a fost localizată în Marea Mediterană, la circa 130 de kilometri de coastele Italiei, a fost identificată ca fiind Ezadeen, cu lungimea de 73 de metri, înmatriculată în Sierra Leone. Conform autorităţilor maritime, nava a plecat din Cipru, cu destinaţia Sète (sudul Franţei).
Armata a trimis deja elicoptere în zonă pentru a evalua situația vasului cu pavilion de Sierra Leone, despre care se crede că transportă 450 de imigranți clandestini. Într-un comunicat, armata transmite că pe puntea vaporului pot fi văzuți oameni care încearcă să preia controlul și că din cauza condițiilor meteorologice, singura posibilitate de a-i ajuta pe pasageri este pe cale aeriană.
Vasul, care plecase din Cipru și urma să ajungă într-un port din sudul Franței, a fost abandonat de echipaj. Unul dintre imigranții ilegali a reușit să pună în funcțiune stația radio și a făcut apel la ajutor.
Evenimentul de acum vine la scurt timp după un altul similar, tot în apele italiene. Marți, marina militară italiană a preluat controlul unui alt cargou, sub pavilion moldovenesc, care plutea în derivă cu 760 de imigranți clandestini la bord.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.