Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încălzirea globală - Protest cu pantofi în Elvetia

incalzirea globala

Activişti pentru protecţia mediului au aranjat vineri mai multe rânduri de pantofi şi bocanci într-o piaţă publică din Zurich, un gest simbolic menit să sensibilizeze opinia publică şi decidenţii cu privire la pericolul încălzirii globale şi să-i înlocuiască totodată pe protestatarii care nu pot ieşi din case, unde sunt izolaţi din cauza pandemiei cu noul coronavirus, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Organizatorii au precizat că au dorit să-şi transmită mesajul respectând în acelaşi timp interdicţiile privind adunările publice în contextul pandemiei de COVID-19, boală pe seama căreia autorităţile medicale elveţiene au pus peste 1.300 de decese.

"Trebuie să arătăm solidaritate în orice criză, în special la adresa oamenilor care suferă deja din cauza consecinţelor crizei climatice", a declarat Fiona Chiappori, reprezentantă a organizaţiei Climate Strike Switzerland, parte a mişcării internaţionale Fridays for Future. "Solicităm ca fiecare criză să fie privită astfel şi tratată corespunzător", a adăugat ea.

Bocancii, pantofii sport, şlapii şi cizmele au fost aranjate în piaţa Sechselaeutenplatz din Zurich. Câţiva activişti pentru mediu s-au plasat în spatele acestui aranjament, afişând banere pe care se puteau citi mesaje precum "Treziţi-vă: Acţionaţi acum pentru climă" sau "Criza e Criză".

Greta Thunberg, şcolăriţa activistă care a avut iniţiativa mişcării de protest Fridays for Future, a recunoscut vineri că activiştii verzi trebuie să-şi schimbe tactica în această perioadă de pandemie.

"Azi trebuia să se desfăşoare o acţiune globală de protest la care erau aşteptaţi să participe milioane de oameni. Însă în stare de urgenţă trebuie să ne adaptăm şi să ne schimbăm comportamentul", a postat ea pe Twitter împreună cu o fotografie cu o pereche de pantofi şi o haină pe umeraş, alături de un banner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.