Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încântat că a obținut acordul de încetare a focului în Siria, Donald Trump a uitat că-i urăște pe kurzi: 'Au fost incredibil de fericiţi cu această soluţie'

abcnews.com
trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că kurzii sirieni sunt "incredibil de fericiţi cu această soluţie" şi le-a mulţumit atât Turciei, cât şi kurzilor pentru disponibilitatea lor de a consimţi la o încetare la focului, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Avem tot ce puteam visa vreodată", a spus Trump în Texas. "Vreau să le mulţumesc kurzilor. Au fost incredibil de fericiţi cu această soluţie. Această soluţie le-a salvat vieţile, sincer", a adăugat el.

El a precizat că kurzii vor fi în continuare responsabili pentru păzirea combatanţilor Statului Islamic. "Kurzii au fost minunaţi", a spus liderul de la Casa Albă.

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

Despre preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, Trump a afirmat: "Este un lider al naibii de bun, un om dur, puternic şi a făcut ce trebuia".

Preşedintele american a anunţat că Erdogan va merge în vizită la Washington luna viitoare, cum se stabilise iniţial, deşi joi, în timpul discuţiilor dintre Mike Pence şi Erdogan, Casa Albă anunţase că deplasarea e anulată şi depinde de rezultatul demersurilor americane de la Ankara.

Trump a mai spus că oamenii încearcă de 15 ani să obţină acest acord, dar este neclar la ce s-a referit, notează dpa. De asemenea, el a insistat că este "o persoană neconvenţională care a abordat o cale neconvenţională".

"Este extraordinar pentru toată lumea", a încheiat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.