DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Încasări cu 6, 6 milioane lei mai mici pentru societatea Turism Hoteluri,Restaurante Marea Neagră după restrângerea activităţii

Inquam Photos / Octav Ganea
bani curs leu euro

Societatea Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră şi-a restrâns activitatea începând cu data de 17 martie 2020, în urma deciziilor luate de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, ceea ce a a dus la diminuarea încasărilor cu circa 6,67 milioane de lei, conform unui raport remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.

"Societatea T.H.R. Marea Neagră SA a fost nevoită să-şi restrângă activitatea începând cu data de 17.03.2020 şi urmăreşte în permanenţă evoluţia situaţiei, în vederea adaptării până la reluarea activităţii normale. Această decizie a avut la baza diminuarea activităţii specifice, în condiţiile în care se înregistrează o reducere până aproape de zero a rezervărilor pentru serviciile turistice. Efectul imediat în plan economico-financiar este dat de diminuarea încasărilor cu circa 6.674.000 lei (aferente Înscrierilor Timpurii şi avansurilor contractuale cu tour-operatorii din turism, pentru lunile aprilie-mai). De asemenea, încasările aferente pachetelor de servicii turistice bugetate începând din luna iunie au grad mare de incertitudine", precizează reprezentanţii companiei.

Aceştia subliniază că, în urma analizei făcute de conducere, s-au luat o serie de măsuri în privinţa salariaţilor, precum: efectuarea concediului de odihnă restant şi acordarea zilelor libere plătite, acolo unde a fost cazul; efectuarea concediilor aferente anului 2020, în baza cererilor salariaţilor, fiind exceptaţi salariaţii a căror prezenţă este absolut necesară la serviciu, în anumite zile/perioade, având în vedere faptul că activitatea companiei nu a putut fi întreruptă în totalitate; acolo unde este posibil, anumite sarcini şi atribuţii sunt realizate în sistem telemuncă; începând cu data de 8 aprilie se apelează la şomaj tehnic pentru salariaţii cărora le expiră drepturile menţionate; s-a amânat angajarea de personal sezonier pentru pregătirea deschiderii unităţilor turistice.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Totodată, în perioada restrângerii activităţii, T.H.R. Marea Neagră a decis amânarea/decalarea în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, a acţiunilor şi lucrărilor care se derulau anual în lunile martie şi aprilie în scopul pregătirii sezonului estival şi deschiderii unităţilor turistice, urmând să se decidă asupra datei când acestea vor fi demarate, în funcţie de situaţia epidemiologică şi actele emise de autorităţile competente.

De asemenea, pentru minimizarea riscului nefuncţionării unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică în sezonul 2020, în această perioadă se vor executa numai lucrările de investiţii care au fost deja demarate, în scopul finalizării acestora în termenul cel mai scurt posibil, precum şi lucrările de investiţii conexe celor deja începute.

Pe de altă parte, T.H.R. Marea Neagră a iniţiat o serie de demersuri menite să contribuie la reducerea impactului negativ al crizei COVID-19 asupra performanţelor sale financiare şi asupra cash-flow-ului, printre care se numără decizia de amânare a plăţii impozitelor şi taxelor locale până la data de 30 iunie 2020, în condiţiile art. V din OUG 209/2020.

"Orice iniţiativă/cerinţă care s-ar ivi pe perioada situaţiei de urgenţă în legătură cu activitatea curentă a societăţii se va analiza din punct de vedere al necesităţii imediate şi al costurilor, în raport de care se vor stabili condiţiile şi perioada de realizare a demersurilor care se impun. Conducerea societăţii a adoptat o atitudine prudenţială, de reducere a cheltuielilor din această perioada şi de diminuare, pe cât posibil, a angajării de cheltuieli suplimentare, dar a avut în vedere, totodată, continuarea pregătirii deschiderii sezonului estival 2020", se precizează în raportul remis BVB.

T.H.R. Marea Neagră este o societate pe acţiuni rezultată din fuziunea prin absorbţie de către SC Eforie SA a patru mari societăţi de turism de pe litoralul romanesc: SC Carmen Silva SA, SC Mioriţa Estival SA, SC Venus SA, SC Saturn SA.

Societatea dispune de spaţii de cazare şi alimentaţie publică în staţiunile Eforie Nord, Venus şi Saturn, însumând 4.800 de locuri de cazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.