Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încasările la cinematografele din China le-au depăşit în februarie pe cele din America de Nord

film

Cinematografele din China au strâns în luna februarie o sumă record de 6,87 miliarde yuani (1,05 miliarde de dolari ) din vânzarea de bilete, depăşind pentru prima dată (în termeni lunari) încasările din America de Nord, arată datele publicate marţi de Administraţia de stat pentru presă, publicaţii, radio, film şi televiziune din China (SARFT), informează Xinhua. 

Încasările la cinematografele din China au fost stimulate luna trecută de producţia locală 'The Mermaid', care a generat încasări de 3,17 miliarde yuani, un nou record în ceea ce priveşte box office-ul chinez, şi a devansat o altă producţie chineză 'Monster Hunt' şi producţia americană 'Furious 7'. Potrivit SARFT, peste 192 de milioane de persoane au mers la cinema în China în cursul lunii februarie, o lună în care au fost sărbătorite atât Noul An chinezesc cât şi Valentine's Day. 

Luna trecută, box office-ul nord american a avut încasări cu aproape 250 de milioane de dolari mai mici decât cele din China. Analiştii cred că în scurt timp China va deveni cea mai mare piaţă de film pe plan internaţional, în condiţiile în care în 2015 încasările au crescut cu 48,7% până la 44 miliarde de yuani (6,7 miliarde de dolari), iar numărul celor care au mers la cinema a crescut cu 51,08% în ritm anual până la 1,26 miliarde. 

În prezent, în China există peste 6.200 de săli de cinema cu peste 30.000 de ecrane şi se estimează că zilnic se deschid alte 15 săli noi de cinematograf. Comparativ, anul trecut în America de Nord (SUA plus Canada) erau 39.956 de ecrane de cinema care deserveau o populaţie de patru ori mai mică decât cea a Chinei. 

În 2015, vânzările de bilete la cinema în America de Nord au scăzut cu 5% dar cu toate acestea s-au situat la 10,4 miliarde de dolari. AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.