Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCENDIAR Ce a descoperit DNA despre un primar liberal

sigla dna

Victor Chiriloaie, primarul PNL al comunei gălăţene Oancea, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a patru infracţiuni de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, din care două în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar au mai fost deferiţi justiţiei Petru Palade şi Ion Pârvu, ultimul agent agricol în cadrul Primăriei Oancea, acuzaţi de săvârşirea a câte două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Citește și: Kylie Minogue este aproape de a deveni PRINȚESA Marii Britanii: Cu cine se iubește vedeta

"În perioada 2007-2008, inculpaţii Pîrvu Ion şi Palade Petru au depus cu rea-credinţă la APIA mai multe documente încheiate fără respectarea prevederilor legale şi care conţineau date false (adeverinţe, contracte, etc.), în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată pe suprafaţă, pentru suprafeţele totale de 248 ha, respectiv 355 ha păşune, pe care nu le deţineau în realitate. În demersul lor infracţional, cei doi inculpaţi au beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat, care în calitate de primar al comunei Oancea, judeţul Galaţi, a facilitat atribuirea şi încheierea a patru contracte de închiriere privind păşunile menţionate mai sus, aflate în administrarea comunei Oancea, fără respectarea procedurii de licitaţie publică", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, Victor Chiriloaie a inserat în cuprinsul contractelor date false cu privire la numărul animalelor pe care cei doi fermieri le deţineau în proprietate.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 153.274 de lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor unor bunuri mobile şi imobile care le aparţin inculpaţilor, iar dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.