Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se cere mită electorală în fieful lui Ponta

alegeri vot

Unii alegatori au inceput sa pretinda bani pentru votul la alegerile prezidentiale.

Satul Galbenu, din comuna Baia de Fier, este una dintre localităţile cele mai sărace din judeţul Gorj. Satul a devenit celebru la alegerile europarlamentare din luna mai, după ce mai mulţi localnici au primit pentru votul lor încălţăminte şi bere.

În legătură cu cele întâmplate atunci, localnicii din Galbenu se împart în patru categorii: unii recunosc că au luat bere şi încălţăminte, alţii au auzit de unii consătenii care au primit „atenţii“, câţiva nu ştiu nimic şi mai sunt cei care spun că la mijloc a fost o confuzie şi că un localnic ar fi dat de pomană produsele cu pricina, scrie Adevarul.

Elena Munteanu, săteancă, recunoaşte că s-a dat mită electorală: „S-a dat mită, că mereu îi amăgesc pe oameni. S-a dat o pereche de papuci şi cu o bere ca să votăm. Cu o maşină am fost duşi să votăm. Am votat pentru binele nostru, să ne dea şi nouă ceva, să avem şi noi de lucru. Nu mai am papucii, pentru că s-au rupt. Aşa s-a făcut mereu: vin şi ne dau câte ceva“.

Dumitru Munteanu (58 de ani), tot din Galbenu, susţine că nu a venit nimeni să-i ofere ceva, în schimbul votului său, dar că ar fi dispus să-şi dea votul pentru câteva cadoruri: „La noi nu a venit nimeni să ne dea ceva. Poate au fost mai la vale, dar aici nu. Dacă vor veni să îmi ofere ceva ca să merg la vot, o să primesc, că tot Ponta va ieşi. Aş avea nevoie de un televizor, de un radio, că am antenă, dar degeaba“.

Ioana Munteanu, în vârstă de 63 de ani, trăieşte într-o sărăcie lucie. Femeia spune că ar vrea să primească „nişte bani“, pentru a vota cu un anumit candidat:  „Nu am primit nimic. Nici nu am văzut papuci sau bere. Oricum, nu s-au pricopsit nici alţii, că o pereche de papuci costă cinci lei. Dar a fost aşa... ca să nu fie degeaba votul, că trebuie să mergi vreo patru kilometri până la secţia de votare. Aş avea nevoie şi eu de multe. Dacă mi-ar da nişte bani, eu o să merg să votez. Sunt de acord. Din cauza sărăciei, că nu am niciun venit“.

Preluare: Adevarul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.