Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii de pădure în Iran - Peste 500 de hectare au fost mistuite de flăcări

Green Report
incendii padure Indonezia

Peste 500 de hectare au fost mistuite de flăcări începând cu 21 mai în incendii violente de pădure şi vegetaţie pe care pompierii încearcă să le ţină sub control în sud-vestul Iranului, a informat sâmbătă agenţia oficială IRNA, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Incendiile au afectat mai multe regiuni, din sudul munţilor Zagros până la graniţa provinciilor Khuzestan şi Kohgiluyeh şi Boyer-Ahmad, potrivit presei iraniene.

Conform IRNA, incendiile au distrus 300 de hectare de pădure şi vegetaţie din sudul acestei ultime provincii şi 200 de hectare de regiuni împădurite în partea sa nordică.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Potrivit presei iraniene, lupta cu flăcările este dificilă din cauza reliefului foarte accidentat din regiune, focarelor numeroase şi a suprafeţei ample cuprinse de incendii.

IRNA a precizat că mai multe elicoptere ale armatei au fost mobilizate pentru a asigura transportul echipelor de intervenţie şi a evacua 175 de persoane.

Calificând situaţia drept ''catastrofă de mediu'', agenţia Tasnim a relatat despre animale care au fugit din calea flăcărilor (prepeliţe, capre de munte, şacali, mistreţi) şi se îngrijorează pentru supravieţuirea anumitor specii protejate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.