Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii de pădure în Spania: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate

Agerpres
Australia incendii padure

Pompierii şi echipele de intervenţie depun eforturi pentru stingerea a cinci incendii de pădure care afectează Spania, dintre care două majore izbucnite în sud-vestul ţării şi care au determinat evacuarea a peste 2.000 de persoane, relatează duminică EFE.

Activităţile de stingere a flăcărilor incendiului izbucnit joia trecută în localitatea Almonaster din provincia Huelvala (Andaluzia) au fost favorizate sâmbătă de o reducere a vitezei vântului, care în acest weekend a suflat în rafale de peste 50 de km/h, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea și Florentin Pandele, SHOW de zile mari: dansează pe melodia Jerusalema/ VIDEO

Flăcările care ameninţă deja patru localităţi au determinat evacuarea a 2.400 de rezidenţi, au informat surse ale echipelor de intervenţie, potrivit cărora suprafaţa afectată de incendiile de pădure este de 9.000 de hectare.

Cea mai mare problemă a reprezentat-o evacuarea persoanelor vârstnice, având în vedere că protocolul prevăzut de COVID-19 impune restricţii sanitare severe, astfel încât bătrânii au fost evacuaţi în ambulanţe unul câte unul.

Citește și: Ludovic Orban strigă 'BINGO' în interiorul partidului: moțiunea de cenzură nu va trece

Regiunea Extremadura este o altă zonă afectată de incendiile care s-au extins vineri în zona Valle del Jerte şi care deocamdată nu pot fi controlate.

În localitatea Hurdes, cunoscută pentru atracţiile sale turistice naturale şi de unde au fost evacuate 120 de persoane, incendiul evoluează favorabil iar focarul a reuşit să fie controlat, potrivit surselor comunităţii autonome.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.