Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii în California - patru mersoane au murit iar domeniile viticole sunt puternic afectate

ITV
incendiu de vegetatie

Incendiile care afectează nordul Californiei au făcut miercuri a patra victimă, în timp ce pompierii încercau să stabilizeze flăcările care devastează cunoscuta regiune viticolă Napa Valley, informează joi AFP potrivit Agerpres.

Cel puţin o duzină de vinării au căzut pradă flăcărilor "Glass Fire", un incendiu de proporţii izbucnit duminică şi plasat doar 2% sub control miercuri, după ce a mistuit deja aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie.

Zeci de mii de locuitori au fost evacuaţi în ultimele zile din cauza flăcărilor, care afectează şi valea vecină, Sonoma Valley.

Calistoga, un orăşel renumit pentru enoturismul său, era pustiu miercuri, aproape rupt de lume din cauza flăcărilor.

În total, ''Glass Fire" a distrus peste 80 de case, un număr încă nedeterminat de spaţii comerciale şi a ameninţat peste 20.000 de alte clădiri, potrivit pompierilor californieni.

Aproximativ 2.000 de pompieri sunt desfăşuraţi în zonele afectate, unde prognozele meteo indică o revenire a vânturilor uscate care au alimentat flăcările weekendul trecut.

California s-a confruntat în acest an cu incendii de pădure de o amploare excepţională, cu aproape 16.000 de kilometri pătraţi mistuiţi de flăcări de la începutul sezonului.

La aproximativ 300 de kilometri nord de Napa Valley, un alt incendiu, denumit "Zogg Fire", a făcut o a patra victimă: un bărbat, evacuat cu elicopterul duminică, care a murit în spital în urma arsurilor, a anunţat şeriful din comitatul Shasta, Eric Magrini.

În total, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma incendiilor care au afectat California de la începutul sezonului.

Cauza celor două incendii, alimentate de vânturile puternice şi foarte uscate care au suflat în regiune weekendul trecut, rămâne nedeterminată, însă autorităţile locale şi oamenii de ştiinţă subliniază rolul schimbărilor climatice, care exacerbează o secetă cronică şi provoacă condiţii meteorologice extreme în vestul Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.